SREBRO NA 29. GRAND PRIX CROATIA ZA ALEMA VELADŽIĆA,

Proteklog vikenda u hrvatskom gradu Samoboru održan je 29. po redu međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA  na kojem je učešće uzelo 1930 karatista iz 22 države što ga čini možda i najznačajnijim turnirom u regiji.  

Na ovo takmičenje u ranim jutarnjim satima u nedjelju 19.1.2019. iz Bosanske Krupe uputila se mala, ali odabrana ekipa KK “FENIKS” iz  Bosanske Krupe na čelu sa glavnim trenerom Mujom Begićem. Feniksov tim sačinjavali su Alem Veladžić i Adin Musić koji su se takmičili u kategoriji KATE UČENICI te Senaid Veladžić koji se takmičio u kategoriji kate juniori.

Prvi je nastupio Senaid Veladžić koji je uz nedostatak sportske sreće izgubio već u prvom krugu. Nakon njega su snage odmjeravali mlađi bosanskokrupski kataši u čijoj je kategoriji nastupilo 36 takmičara. Adin Musić je uspio proći prvi krug u kojem je deklasirao Slovenca Luku Cicvarića, ali je, nažalost, zaustavljen u drugom krugu od Ukrainca Maksyma Viechkanova koi će na kraju biti pobjednik kategorije. U repasažu mladi Musić je izašao na megdan Čehu Adamu Raušeru, ali se nije uspio izboriti za medalju.

Međutim, pravi podvig napravio je najmlađi feniksovac Alem Veladžić koji se uspio okititi srebrnom medaljom. Jedan za drugim padali su Slovenac Nace Mali, Italijan Federico Beretta, Ukrainac Yaroslav Afanasiev, te Slovenac Kian Hlastec. U finalu Alem se sudario sa odličnim Ukraincem Maksymom Viechkanovim koji je sve svoje borbe toga dana završio sa maksimalnim učinkom. Nažalost, u samom finalu trema i pritisak su učinili svoje, te je naš takmičar poražen.

U klubu izražavaju zadovoljstvo učinjenim, ali i imperativ još jačeg i ozbiljnijeg angažiranja svojih takmičara na treninzima i takmičenjima. 

 

IZVOR: KK”Feniks”   

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1316 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa