Uspon na Šilju i trostruko slavlje

Na jedan od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, Dan državnosti, u Bosanskoj Krupi preko 300 planinara i drugih rekreativaca s područja USK, Kozarca, Hrvatske te predstavnici PS BiH, u organizacija Planinarskog društva Grmeč, usponom na Šilju, obilježili su trostruko slavlje: Dan državnosti BiH, deseti rođendan Planinarskog društva „Grmeč“ , ali i Međunarodni dan planina.

Okupljeni planinari i zainteresirani građani Bosanske Krupe su oko 8 i 30 na pohod krenuli iz bosanskokrupskom naselja Bužimkići. Relativno zahtjevna ruta kretala se preko Ćojluka i Mijića prema prekrasnom vidikovcu na 735 m/nv, međutim gusta magla i loše vrijeme nisu nagradili planinare najljepšim pogledom na Kanjon Une i obronke Grmeča. Učesnici su obišli pećinu Lednjaču i Snježnjaču, a na ranču Zijada Bužimkića su imali zajednički ručak, u organizaciji PD ''Grmeč''.

U oficijelnom dijelu programa, planinarima su se obratili Ermin Lipovača, predsjednik PS BiH te domaćin, Kenan Saračević, predsjednik PD „Grmeč“. Ovom prilikom zahvalnice su dobili i Sureja Mehić kao najmlađa učesnica i Ahmo Karamujić kao najstariji učesnik. Na kraju programa svečano je razrezana rođendanska torta sa željom da PD „Grmeč“ i u budućnosti bude ovako uspješno pri organiziranju pohoda i u svakom drugom pogledu.

PD „Grmeč“ /RadioBK

Silja 2019 1

Silja 2019 2

Silja 2019 3

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 954 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1621 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa