Printaj ovu stranu

RVI Bosanska Krupa prvi u boćanju

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
RVI Bosanska Krupa prvi u boćanju

Proteklog vikenda na boćarskom terenu kod Doma kulture u Bosanskoj Krupi održan je 14. po redu Memorijalni turnir „Mirsad Crnkić“. Ove godine na međunarodnom memorijalnom turniru učešće je uzelo dvanaest ekipa iz Slovenije,Hrvatske i BiH a organizator i domaćin je Savez za sport i rekreaciju invalida 511.

Uz dobru zabavu i druženje, ali i uz sportski i fair play duh, ovogodišnji turnir završio je s pobjedom RVI Bosanska Krupa, dok su drugo mjesto osvojili sportaši iz Kopra, Slovenija, a treće iz Pazina iz Hrvatske.

U subotu su igrane grupne faze, dok je nedjelja bila rezervirana za polufinale i finale. U nedjelju ujutru, učesnici turnira su posjetili kuću rahmetli Mirsada Crnkića te spomen obilježje, gdje su položili cvijeće i odali počast.

Ovaj turnir živi uspomenu na lik i djelo komandanta 511. Sbbr Mirsada Crnkića, koji je učestvovao u ustrojstvu brigade,vodio je i poginuo izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova 1994.godine i već godinama je najava Septembarskih dana slobode i prva aktivnost koja se obilježava u sjećanje na oslobađanje Bosanske Krupe i na sve borce 511.sl bbr.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 367 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости