RVI Bosanska Krupa prvi u boćanju

Proteklog vikenda na boćarskom terenu kod Doma kulture u Bosanskoj Krupi održan je 14. po redu Memorijalni turnir „Mirsad Crnkić“. Ove godine na međunarodnom memorijalnom turniru učešće je uzelo dvanaest ekipa iz Slovenije,Hrvatske i BiH a organizator i domaćin je Savez za sport i rekreaciju invalida 511.

Uz dobru zabavu i druženje, ali i uz sportski i fair play duh, ovogodišnji turnir završio je s pobjedom RVI Bosanska Krupa, dok su drugo mjesto osvojili sportaši iz Kopra, Slovenija, a treće iz Pazina iz Hrvatske.

U subotu su igrane grupne faze, dok je nedjelja bila rezervirana za polufinale i finale. U nedjelju ujutru, učesnici turnira su posjetili kuću rahmetli Mirsada Crnkića te spomen obilježje, gdje su položili cvijeće i odali počast.

Ovaj turnir živi uspomenu na lik i djelo komandanta 511. Sbbr Mirsada Crnkića, koji je učestvovao u ustrojstvu brigade,vodio je i poginuo izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova 1994.godine i već godinama je najava Septembarskih dana slobode i prva aktivnost koja se obilježava u sjećanje na oslobađanje Bosanske Krupe i na sve borce 511.sl bbr.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 450 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1093 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa