Printaj ovu stranu

Počeo 14.Memorijalni međunarodni turnir u boćanju

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Počeo 14.Memorijalni međunarodni turnir u boćanju

Ovog vikenda na boćarskom terenu kod Doma kulture u Bosanskoj Krupi održava se 14. po redu Memorijalni turnir „Mirsad Crnkić“. Ove godine na međunarodnom memorijalnom turniru učešće je uzelo dvanaest ekipa iz Slovenije,Hrvatske i BiH a organizator i domaćin je Savez za sport i rekreaciju invalida 511.

''Danas će se igrati u četiri grupe po tri ekipe, a u nedjelju su polufinalne i finalne utakmice. Također ćemo se u nedjelju ujutru obići kuću rahmetli komandanta Mirsada Crnkića te polaganja cvijeća na spomen obilježje'' – kazao je predsjednik udruženja SSRI Sejad Duranović.

Turnir u organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida 511 Bosanska Krupa godinama simbolično već godinama 'otvara' Septembarske dane slobode Bosanska Krupa, a obilježava se uglavnom krajem mjeseca augusta. Ovo je između ostalog i turnir, koji pored takmičarkog i zabavnog dijela, živi uspomenu na lik i djelo komandanta 511. Sbbr Mirsada Crnkića, koji je učestvovao u ustrojstvu brigade,vodio je i poginuo izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova 1994.godine.

''Ovo je šesta godina da dolazimo na ovaj turnir. Širimo sportski duh s našim prijateljima, invalidima iz Bosanske Krupe a ujedno i odajemo počast samoj borbi Armije BiH i pokojnom komandantu 511.slavne. I ove godine očekujemo pobjedu, biće teško i neizvjesno, ali biće kako bude. To je sport, fair play, pa biće kako bude'' – kazao je Nikola Božudić, ispred Udruge Bošnjaka branitelja Siska iz Hrvatske.

Elma V.

 

Boćanje 2019 1

Boćanje 2019 5

Boćanje 2019 6

Boćanje 2019 7

Boćanje 2019 8

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 357 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости