Radost djece i na četvrtom „Footbal no Limits“ u Bosanskoj Krupi

Već četiri godine u nekoliko gradova u našoj zemlji, krajem jula počinje jedna divna manifestacija za djecu pod nazivom „Footbal no limits“. Ideja o njoj plod je druženja,zajedničkog rada i prijateljstva sa Italijanima koji su, već punih dvadeset godina i još jednu više, svakog ljeta prisutni u Bosanskoj Krupi.

Daniele Socciareli i Emir Sedić,poželjeli,osmislili,kandidirali i dobili zeleno svijetlo da mogu kroz ovaj projekt krenuti s ovom manifestacijom.Naravno početak je uvijek u Bosanskoj Krupi. Bilo je tako i u ponedjeljak .Više od stotinu djece,dosta njihovih roditelja i staratelja došli su na stadione SRC „Ade“ i jednostavno uživali u igri i zabavi sa svojim vršnjacima ili u predivnoj slici koja je ukrasila nogometni stadion bosanskokrupskog Željezničara,partnera u ovom projektu.Brojni sportisti iz Bosanske Krupe i italijanske IPSIA-e su kroz program ovogodišnjeg „Footbal no limits“,uspješno realizirali su što su osmislili Daniele Socciarelli i Emir Sedić,koordinatori iz dvije prijateljske zemlje,kao i Hajrudin Kurtović koordinator događanja u Bos. Krupi.Pobrojali smo 16 ekipa veoma raspoloženih malih Krupljana i Krupljanki i oko 140 učesnika.

Daniele Socciarelli je ovako ispričao početak i realizaciju ovog projekta koji je poslije Bosanske Krupe u još dosta gradova u BiH:

Za ovu manifestaciju važno je bilo prijateljstvo iz kojeg je nikla ideja bazirana na svemu onome što ima u Bosanskoj Krupi.Kroz više nod dvadeset godina IPSIA-e kojoj pripadam je s radošću pomogla mnogo projekata koji su prvo koristili djeci,ali svim građanima i na to smo ponosni jer smo imali suradnju,izuzetnu suradnju s Krupljanima i Krupljankama.U Bosanskoj Krupi je mnogo stručnih sportskih radnika,mnogo je klubova i djece koja se rado bave sportom,zato smo Emir i ja osmislili i dobili podršku Fudbalskog saveza Italije,Ambasade Italije u BiH,općine Bosanska Krupa i još jednog poduzeća iz Italije i krenuli s ovom manifestacijom ,kojom smo bili zadovoljni prvi put i sad je nosimo u mnogo gradova diljem cijele BiH.Ove godine pomogla nam je i firma „Krupa-Kabine,pružila nam je tehničku podršku .I sami vidite da smo uspjeli kroz radost djece,kroz još jedan primjer da su djeca sva ista,jer su ovdje na Adama,na stadionu NK“Željezničar“ i djeca migranata iz hotela Sedra koja se predivno i druže i zabavljaju.Sutra idemo u Cazin,u Stijenu i onda sve do devetog augusta u Ljubuškom,gdje ćemo završiti ovogodišnji sportski i rekreativni đir „Footbal no limits“.

Što se sve radi,na ovoj manifestaciji kazao nam je Hajrudin Kurtović:

“Ovdje je najmanje fudbala,a mnogo je zabave,vježbi,igara.Djeca su prezadovoljna,a onda i mi koji radimo s njima po grupama.Nadamo se da će i u drugim gradovima,kao i prošle godine biti ovako lijepo.Treba kazati da uz sve ovo,kroz ovaj projekt se pomaže i lokalnim sportskim klubovima ,kroz opremu i druge sportske rekvizite“.

I naravno,najbitniji su utisci djece,a uz bosanskokrupsku djecu bila su tu i djeca iz migrantske populacije,u pratnji službenika IOM-a,djeca koja su na svom putu zaustavljena na Unsko-sanskom kantonu ,koja su smještena u „Sedri“ i pohađaju redovnu školsku nastavu.Zajedno su se dobro igrali,zabavljali i najbitnije razumijevali i pokazali da su djeca samo djeca,ma otkud bila,kako se zvala i gdje pronašla druga za igru.

„Footbal no limits“,ove godine je tako započeo 29.jula,a završiće se u Ljubuškom.

Grupa volontera iz Italije iz Humanitarne organizacije IPSIA i grupa volontera iz BiH kreće u svoju četvrtu sezonu nogometa bez granica (Football no limits). Dugogodišnja saradnja i prijateljstvo dugo više od 20 godina, zajednički rad, iskustvo i saradnja u mnogim projektima (kulturnim, sportskim, edukativnim, infrastrukturnim) doveli su do stvaranja ovog posebnog projekta i pogleda na nogomet-fudbal i sport. “Football no limits“ krenuo je i ove godine iz Bosanske Krupe 29.jula i putovaće do 9.avgusta kada se završava u Ljubuškomn ovogodišnja manifestacija gdje će domaćin biti poznati bivši igrač Bratstva iz Bosanske Krupe Franjo Vasilj koji tamo živi i radi.

Dževada Štancl

Fudbal No Limits 2019 7

Fudbal No Limits 2019 8

Fudbal No Limits 2019 9

Fudbal No Limits 2019 10

Fudbal No Limits 2019 12

Fudbal No Limits 2019 13

Fudbal No Limits 2019 14

Fudbal No Limits 2019 15

Fudbal No Limits 2019 18

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 474 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1068 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa