Bosanskokrupski košarkaši usvajaju nova znanja

Bosanski Novi /Novi Grad je i ove godine domaćin petog izdanja košarkaškog kampa ''Basketball camp Novi Grad 2019''. Organizator ovog kampa je KK „Sloboda 73“, a kao i prethodnih godina, kamp je besplatan za sve učesnike.

Na kampu učestvuje oko 200 dječaka i djevojčica iz Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banje Luke, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe, Šipova i Beograda.Ove godine na novogradskom kampu učestvuje i sedamnaest mladih košarkaša KK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe.Promotor kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i igrač vršačkog Hemofarma, sarajevske Bosne i drugih klubova Saša Vasiljević.Glavni trener je bivši šef struke Uniksa Dragan Višnjevac, a sa djecom će raditi još i Mirko Mijailović, trener beogradskog As Basketa, Ivica Blažević, trener mlađih kategorija zagrebačke Cedevite, te Nenad Ćuk, trener mlađih kategorija Slobode iz Tuzle.Ovo peto izdanje posebno je važno klubu- domaćinu obzirom da je klub, ove godine, izborio plasman u Prvu ligu.Učesnici kampa ove godine rade na tri terena. Kroz novogradski kamp, u prethodne četiri godine, prošlo je više od 500 djece,talentiranih košarkaša.Kamp je počeo u ponedjeljak i traje do petka.

 

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen srijeda, 24 Juli 2019 08:35
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 101 puta

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 447 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa