Disciplina i znanje čine majstora karatea

U organizaciji Karate saveza USK u saradnji s federalnim Karate savezom u nedjelju je organiziran seminar i polaganje za majstorska zvanja u karateu, čiji tehnički organizator je Karate klub 'Feniks' Bosanska Krupa. Polaganju je pristupilo 40 karatista i svi su uspješno završili i dobili zasluženu titulu karate majstora. Polaganje je bilo u MSS Safet Krupić, a iz KK 'Feniks' osam takmičara je uzelo učešće u ovom seminaru.

''Ove godine je domaćin Bosanska Krupa. Ono što je posebno bitno jeste da su se svi takmičari pripremali u matičnim klubovima i da su dva dana imali seminar gdje su se određeni nedostaci mogli sanirati i popraviti i da je današnje polaganje samo rezultat svega ovoga'' - kazao je Samir Cazinkić, predsjednik Karate saveza USK.

Za crni pojas 1.DAN položilo je 8 kandidata, za 2.DAN 12 kandidata, 3.DAN tri kandidata, 4.DAN tri kandidata i 5.DAN dva kandidata. Za tehnički crni pojas, odnosno majstorsko zvanje koje u biti znači da su kandidati svojim uspjehom, zalaganjem i rezultatima zaslužili zvanje ali nisi godinama u rangu da ga polažu, ovaj put položila su dva kandidata.

Majstorska zvanja KK 'Feniks' stekli su:

1.      Amer Šabić- crni pojas 2. dan

2.      Iman Begić- crni pojas 2. dan

3.      El-Šefik Begić- crni pojas 2. dan

4.      Nejla Omerović- crni pojas 1. dan

5.      Senaid Veladžić- crni pojas 1. dan

6.      Majda Ahmetović- crni pojas 1. dan

7.      Amin Dervišević- crni pojas 1. dan

8.      Sarah Šertović- crni pojas 1. dan

 

''Ono što mi radimo čitav život, jeste da stvaramo ljude, da karatista mora biti kompletna ličnost. Prioritet mora biti škola, stručno obrazovanje, da bude uspješan čovjek. Poslije toga ide bavljenje sportom, učenje stranih jezika, i samo takav čovjek može biti kompletan. I ono što je najvažnije, ne treba trošiti energiju na negativne ljude. Treba uvijek sve gledati s ljepše strane, pozitivne strane i od svakog čovjeka možete izvući ono pozitivno. Trebamo upravo tome težiti. Karate baš tome teži!'' - rekao je Fikret Selman, generalni sekretar Karate saveza BiH.

Unsko- sanski kanton bogatiji je za 40 novih majstora karatea, a zadnje polaganje za majstorska zvanja u Bosanskoj Krupi održano je davne 1996.godine.

 

Elma V.

1

2

3

 

 

 

 

 

Zadnji put promjenjen utorak, 23 Juli 2019 11:50
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 537 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1577 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa