16. RVI igre u Zenici

Proteklog vikenda u Zenici održane su 16-te po redu Sportske igre RVI FBiH. Više od 350 RVI iz sedam kantona takmičilo se u osam disciplina (mali nogomet, ribolov, stoni tenis, streljaštvo, sjedeća odbojka, šah, atletika, pikado).

U ekipama koje su predstavljale USK-a bilo je i šest takmičara sa područja općine Bosanska Krupa koji su osvojili četiri zlatne medalje i dvije srebrene.

Reprezentaciju USK-a kao kantonalni prvaci u sportskom ribolovu predstavljali su Nermin Harbaš, Omer Žunić i Mumin Kočić, koji su postali i prvaci 16-tih igara RVI i to ubjedljivo, dok je Mumin Kočić proglašen najboljim takmičarom.

Ekipa RVI Cazin u najatraktivnijem takmičenju, malom nogometu, osvojila je titulu prvaka države a u sastavu ove ekipe bio je Emir Sedić.

Drugo mjesto u streljaštvu osvojila je reprezentacija USK-a za koju su nastupali Azra Kurtović-Jezerkić i Remzo Bešić.

Ekspediciju sa 50-tak takmičara USK-a na ovoj smotri sportista invalida predvodio je predsjednik OORVI Bosanska Krupa Ekrem Oraščanin.

U ukupnom poretku svih sportova, USK je zauzeo drugo mjesto, odmah iza domaćina ZE-DO kantona, a ispred Sarajevskog i Tuzlanskog kantona.

Takmičenja su se održavala u zeničkoj Areni, na Kamberovića polju i Drivuši a iduće, 17-te sportske igre biće održane u Tuzli.

 

RadioBK

 

 

 

Zadnji put promjenjen srijeda, 17 Juli 2019 10:13
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 422 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1513 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa