Preko 60 učesnika ljetne biciklijade

U subotu je sa trga Alije Izetbegovića, krenula Ljetna biciklijada,čiji je organizator biciklistički klub Urban X. U sklopu ljetnih aktivnosti koje se provode u našem gradu, ova biciklijada je okupila veliki broj ljubitelja biciklizma, svih uzrasta, kako iz našeg grada tako i iz ostalih gradova kantona. Preko 60 učesnika je krenulo oko pola 10 put Vranjske - Čardaka – Gornje Suvaje – Malog Radića te pristigli na cilj na izletištu Šujnovac.

''Cilj ove biciklijade jest druženje prije svega, ali i da oživimo malo ovaj sport i aktivnosti kojima se bavimo. Imamo preko 60 biciklista s kantona i nadamo se da će ovo prerasti u tradicionalnu manifestaciju svake naredne godine'' – kazao je Ismet Alagić, član upravnog odbora organizatora.Ruta je duga 32 kilometra, od čega je 17 km makadam i 15 km asfalt,no nije bilo problema za učesnike da pređu zadanu trasu, a samim tim i uživaju u svim ljepotama prirode koje nudi ovaj dio naše općine.I premijer kantona Mustafa Ružnić je podržao ovu biciklijadu te obećao da će opet doći:

''Zahvaljujem se organizatoru, prije svega načelniku koji nas je pozvao sve da se javimo na ovu biciklijadu. Sve ono sto obogaćuje kulturni i sportski sadržaj jest upravo ono sto obogaćuje cijeli naš kanton i veoma je važno podržati. Ovo je lijepa prilika da se obilježi i dolazak ljeta,ali i sve one aktivnosti koje slijede te da se iz naše lijepe Bosanske Krupe pošalje lijepa poruka'' – kazao je premijer.

Na samom cilju, biciklisti su se odmorili na izletištu Šujnovac i uživali u blagodatima divnog dana i druženja sa učesnicima Čorbarijade.

''Teren je raznovrstan, od brdsko planinskog, ravnog dijela, s usponima i padinama. Odlična ruta, s divnim završetkom, kotlićem i Čorbarijadom, što je upotpunilo ovaj sportski događaj'' – kazao je Anes Alagić iz Bihaća.

Elma Velić

Ljetna biciklijada 1

Ljetna biciklijada 2

Ljetna biciklijada 4

Ljetna biciklijada 5

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 367 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 617 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa