Reprezentativac Nedžad Mahmić u Minsku

Veliko priznanje za Nedžada Mahmića iz Bosanske Krupe stiglo je iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegivine i u srijedu je sa ekipom od 25 takmičara i trenera stigao u glavni grad Bjelorusije.

Dugogodišnja ,slobodno možemo kazati porodična ljubav prema biciklizmu,naporno treniranje i izuzetni uspjesi dobili su tako najljepšu nagradu. Nedžad Mahmić je takmičar na drugim Europskim igrama Minsk 2019 .Na Evropskim igrama u Minsku, koje će biti održane od 21. od 30. juna ove godine,Nedžad Mahmić će braniti boje Bosne i Hercegovine zajedno sa još petnaest natjecatelja u šest sportova.

Bicikliste ,Nedžada i Vedada Karića prati trener Hajrudin Trle,najtrofejniji biciklista BiH svih vremena.

Vrijedi se sjetiti onih najvrijednijih Nedžadovih rezultata. On je višestruki prvak Bosne i Hercegovine,a u Minsku će se takmičiti u disciplini drumska utrka.Karijeru je započeo u bosanskokrupskom klubu ekstremnih sportova "Urban X" iz Bosanske Krupe.Vozio je i za austrijski tim „My Bike - Stevens“ i Denzel iz Beča.

Članovi stručnog žirija 16. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2016. godini, kandidirali su Nedžada za najboljeg sportistu u 2016 godini u konkurenciji 28 kandidata kao jedinog sportistu s Unsko-sanskog kantona.

Iste godine Nedžad Mahmić, član austrijske ekipe "Arbo DC Wien" u elit konkurenciji je osvojio nekoliko međunarodnih utrka.

Bosanskohercegovački tim će predvoditi najbolja bh sportašica - judašica Larisa Cerić. U našem judo timu još će nastupiti Aleksandra Samardžić, Harun Sadiković i Patar Zadro, zatim bokseri Dušan Veletić, Džemal Bošnjak, Radenko Tomić, Adem Fetahović, Haris Mešanović, Alen Rahimić i Nikola Ivković, kanuista Darko Savić, biciklisti Nedžad Mahmić i Vedad Karić, strijelac Nedžad Džanković i stonoteniserka Amela Hadžiahmetović.

Bosnu Hercegovinu će predstavljati 16 takmičara i takmičarki u šest , od ukupno 15 olimpijskih i četiri neolimpijska sporta.

Na Evropskim igrama u Minsku, koje će biti održane od 21. od 30. juna, učestvovat će 4.000 sportista iz 50 zemalja.

Svima,a posebno Nedžadu Mahmiću želimo sportsku sreću i uspjeh na Evropskim igrama Minsk 2019.

Njegov dan za drumsku takmičarsku utrku je 23.juni. U četvrtak u 18:00 sati na Trgu zastava/Flag Square u Sportskom selu, upriličena je ceremonija dobrodošlice za sve timove,a danas, prvog takmičarskog dana batjecaće se dva bosanskohercegovačka boksera. Evropske igre, druge po redu,kažu organizatori,biće još bolje organizirane,neko prve koje su održane u glavnom gradu Azerbejdžana,u Bakuu.

Dževada Štancl

Reprezentacija u Minsku

Zadnji put promjenjen petak, 21 Juni 2019 07:43
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 222 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 541 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa