KES Urban-X 29. juna organizuje prvu Ljetnu biciklijadu, prijave učesnika do 26. juna

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova Urban-X, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, 29. juna (subota) bit će održana prva Ljetna biciklijada, manifestacija za sve ljubitelje brdskog biciklizma. 

Okupljanje učesnika je od 9:00 do 9:30 na Trgu Alije Izetbegovića. Vozi se relacijom Bosanska Krupa - Vranjska - Čardak - Gornja Suvaja - Mali Radić - Izletište Šujnovac. Ukupna dužina rute je 32 km, od čega je 17 km makadam i 15 km asfalt. 

„Ruta kojom vozimo je poprilično zahtjevna i zbog toga se ne preporučuje za cestovna bicikla i za bicikliste bez fizičke spreme. Obavezna je zaštitna oprema, rezervna guma, voda, i naravno poštivanje pravila organizatora s kojima će učesnici biti upoznati“, poručuju iz Kluba Urban-X. 

Za učešće na prvoj Ljetnoj biciklijadi već su se prijavile desetine sportista kako iz Bosanske Krupe, tako i Cazina, Bihaća, Bužima, Velike Kladuše. Za sve njih će po završetku manifestacije na izletištu Šujnovac biti obezbjeđen ručak i osvježenje. 

„Mi iza sebe imamo bezbroj manifestacija, biciklijada. Većina njih se do sada održavala u proljeće ili u okviru „Septembarskih dana slobode“, a evo sada smo se odlučili da jedan događaj, malo ozbiljniji i masovniji organizujemo u toplijem periodu. Ono što je interesantno za ovaj događaj jeste što se poklapa sa „Čorbarijadom“ u Šujnovcu gdje je zapravo naš cilj. Tu ćemo se pridružiti građanima, gostima, odmarati i uživati u malo drugačijoj, potpuno opuštajućoj atmosferi“, dodaju organizatori. 

Svi oni koji se nisu prijavili za učešće, a imaju namjeru, to mogu učiniti sve do 26. juna (srijeda) putem linka na društvenoj mreži Facebook:

https://www.facebook.com/events/2369914689999004/ 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 228 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 522 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa