Printaj ovu stranu

Članovi PSET-a nižu odlične rezultate

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Članovi  PSET-a  nižu odlične rezultate

Članovi Planinarskog ekološko-edukativnog društva „Pset“ prvi dan ovogodišnjeg juna boravili su na planini Igman, na lokalitet u Malo polje, a u organizaciji Komisije za orijentaciju Planinarskog saveza FBiH i Planinarskog sportskog društva  "Prijatelj prirode".Tu je održano drugo kolo takmičenja u orijentaciji.Planinari iz Bosanske Krupe su učestvovali sa dvije ekipe i pokazali da su planinari za sve sezone i vremenske prilike. Iako je padala kiša, članovi „Pseta“su pokazali da su na visini zadatka, sve što je trebalo uradili su vrhunski i osvojili odlične pozicije u kategoriji pioniri.

Ekipa "Pset 1" u sastavu: Hana Bužimkić, Sandin Džajić i Emrah Salihović je zauzela prvo mjesto, dok je ekipa "Pset 2" u sastavu: Emsud Grošić, Faruk Mašić i Kana Bešić drugo mjesto.

Čitanje karte, prepoznavanje reljefa, poznavanje matematike, odnosno geografskih koordinata, je sve što je potrebno, pored odlične fizičke spremnosti takmičarima u ovakvnim natjecanjima u planinarenju da bi se uopće bavili,ali pogotovo da bi nizali uspjehe u planinarskoj orijentaciji i orijentiringu. Posljednjih godina, planinarska orijentacija i orijentiring kao sport na ovim prostorima nije bio prepoznatljiv, međutim, to se ipak mijenja.Planinarska orijentacija i orijentirung je disciplina snalaženja u prirodi u kojoj ekipa od tri člana prvo rješava zadatak određujući gdje se na karti nalaze zadate kontrolne tačke. Zatim se bira najadekvatnija putanja kojom će se takmičari kretati da bi se ovjerile sve zadate tačke na stazi. Boduje se broj pronađenih kontrolnih tačaka i brzina kojom je ekipa prešla stazu. Sve su to marljivo vježbali članovi Planinarsko edukativnog i ekološkog udruženja „Pset“iz Bosanske Krupe i u vrlo kratkom vremenu zabilježili, za njih motivirajuće,a za Udruženje i općinu Bosanska Krupa izuzetne rezultate.Zato su već od nedelje nastavili vježbati s puno energije, jer ih čekaju još dva kola takmičenja u kojima žele potvrditi uspjeh na prva dva takmičenja.

Dževada Štancl

Pset 1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 363 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости