Balkanska medalja opet u Bosansku Krupu

Na samom početku Balkanskog prvenstva za djecu u karateu u Banja Luci,član bosanskohercegovačke reprezentacije Alem Veladžić ,karatista „Feniksa“ iz Bosanske Krupe okitio se bronzanom medaljom. Na Državnom prvenstvu Alem je u kategoriji kate dječaci 2009 osvojio odlično treće mjesto i plasirao se na Balkansko prvenstvo .
Jedan od sudija na ovom prvenstvu je i Krupljanin Admir Bešić,certificirani sudija za suđenja na balkanskim prvenstvima,jedini koji ima taj certifikat na Unsko-sanskom kantonu.
Grad Banja Luka okupio je najbolje mlade karatiste Balkana koji će se od petka do nedjelje u sportskoj dvorani "Borik" nadmetati u katama pojedinačno i ekipno i borbama pojedinačno. 
Na 24. po redu Balkanskom Prvenstvu za djecu do 13 godina prema zvaničnim prijavama učestvovuje 1039 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz; Rumunije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Albanije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Turske i Bosne i Hercegovine. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predstavlja će 213 takmičara koji su svojim rezultatima na Državnom prvenstvu obezbjedili plasman i poziv selekora Reprezentacije.
Grad Banja Luka će narednih dana zasigurno biti centar karate sporta na Balkanu, jer će pored takmičara ugostiti veliki broj trenera, sudija predstavnika nacionalnih federacija zemalja učesnica, te roditelja i mnogobrojnih ljubitelja karate sporta.

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen petak, 31 Maj 2019 12:43
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 509 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1327 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa