Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

Zajedničkim snagama do boljih uslova

Nogometni klub „Željezničar 1973“ i ŽNK „Željezničar 2011“ u suradnjni sa Institutom za razvoj mladih „KULT“ iz Sarajeva nedavno su putem Inicijative Snaga lokalnog realizirali  projekt koji je ovim sportskim klubovima riješio dugogodišnji problem vanjskog sanitarnog čvora i sistema kanalizacione mreže. Ukupna vrijednost projekta je oko 4000 KM (3000 KM-KULT i oko 1000 KM sredstava i rada  članova ova dva kluba).Inače vanjski toalet i kanalizaciona mreža bili su višegodišnji problem, posebno prilikom gostovanja većeg broja sportista na SRC „Ade“. Kako je za „Jutarnji program“ radija Bos.Krupa kazao Ekrem Bratić,član Uprave oba kluba, unazad par godina dosta je ulagano u samu infrastrukturu kako bi se osigurali što boilji uslovi za takmičarske ekipe. NK“Željezničar 1973“ takmiči se u kantonalnoj ligi i trenutno se nalazi pri vrhu tabele, ima naravno i svoj omladinski pogon. Kada je u pitanju ŽNK“Željezničar“ ova ekipa se takmiči u drugoj ligi Federacije ,a „kako sada stvari stoje od iduće sezone u prvoj“. Medjutim bez kvalitetnih uslova teško će se privući mladi ljudi što jeste primarni cilj, a onda i ostvarivati rezultate. Ono što u planu imaju ova dva kluba kao sljedeći projekt jesu moderno uredjene svlačionice sa savremenim mobilijarom.

Institut za razvoj mladih KULT duže vrijeme prisutan u Bos.Krupi

Inicijativa Snaga lokalnog pomaže i podržava lokalne zajednice u BiH da prepoznaju resurse i potrebnu podršku kako bi radili na rješavanju problema u samim zajednicama i u Bos.Krupi su prisutni već duži niz godina.  Institut  kroz inicijativu Snaga lokalnog pomaže lokalnim organizacijama, neformalnim grupama ili pojedincima/kama kako da pronađu rješenje za probleme koje su sami prepoznali u svojoj zajednici. Kroz ovu inicijativu svi građani/ke mogu prijaviti probleme koje žele riješiti u svojim lokalnim zajednicama, nudeći konkretne prijedloge za rješenja, koristeći lokalne resurse i povezujući se sa drugim akterima svoje zajednice.Snaga loklanog podržava sva fizička i pravna lica, kao i neformalne grupe građana koji imaju prebivalište, odnosno registrirani su u jednoj od sljedećih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini: Bihać, Bosansko Grahovo, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Berkovići, Bileća, Bužim, Cazin, Čapljina, Čitluk, Drvar, Gacko, Glamoč, Grude, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Ključ, Krupa na Uni, Kupres, Ljubinje, Ljubuški, Neum, Nevesinje, Novi Grad, Petrovac, Posušje, Prozor/Rama, Ravno, Ribnik, Stolac, Trebinje i Velika Kladuša. 

Inicijativu Snaga lokalnog zajedno provode USAiD BiH i Institut za razvoj mladih KULT.

Emir Sedić

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 93 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 290 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda