Mladi šahovski reprezentativci BiH Ahmed i Naid Kekić u posjeti načelniku Arminu Halitoviću

Braća Ahmed i Naid Kekić iz Bosanske Otoke, dječaci od 6 i 8 godina, najbolji su šahisti Bosne i Hercegovine u juniorskoj i kadetskoj kategoriji. Iza njih su, bez obzira na godine starosti, brojna kantonalna, državna, međunarodna takmičenja na kojima su uglavnom osvajali prva mjesta. Kao reprezentativci BiH nastupit će i na evropskom prvenstvu za mlade koje se u augustu održava u Slovačkoj.

 

Dječaci su, u pratnjih svojih roditelja Emine i Armina Kekića, te sekretara Šahovskog saveza USK Husnije Abdića, posjetili načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića kako bi ga upoznali sa svim svojim postignućima i planovima za naredni period.

 

Ljubav prema šahu rođena je zahvaljujući ocu koji je već duže vrijeme nosi titulu šahovskog majstora. Već sa 4 godine dječaci su igrali šah. Nisu mnogo čekali da svoj talent i umijeće prezentuju na takmičenjima svih nivoa. I gdje god su uzeli učešće uzeli su i najpoželjnije mjesto na rang listi. Tako je Ahmed postao prvak USK, pa Federacije BiH, a zatim BiH. Nepune dvije godine stariji Naid je viceprvak USK, Federacije BiH i prvak BiH.

 

Šahovske majstorije demontrirane su i u Kabinetu načelnika Halitovića koji je također ljubitelj ove sportske discipline. Nekoliko poteza bilo je dovoljno Ahmedu da igru okonča u svoju korist i dokaže da ima ogroman talent. Upravo zbog tog talenta, rezultata i potencijala koje posjeduju načelnik je obećao pružiti neophodnu podršku za odlazak na prestižno prvenstvo za mlade u Slovačku.

 

Bosanska Krupa nema aktivan šahovski klub pa su dječaci i njihov otac članovi šahovskog kluba u Cazinu gdje također imaju podršku lokalne vlasti. Podršku uživaju i od Šahovskog saveza USK, prijatelja, rodbine, svih onih koji vjeruju u njihov uspjeh, a mnogo ih je, baš koliko i nade da će 11. augusta iz Bratislave u Bosansku Krupu doći okićeni zlatom.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 250 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 494 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa