Planinari „Pseta“ - ekipno treće i peto,pojedinačno prvo i treće mjesto

Proteklog vikeda je na lokalitetu planine Konjuh i u gradu Tuzla, a u organizaciji Komisije za orijentaciju Planinarskog saveza FBiH i Planinarskog društva "Konjuh" Tuzla, održano I kolo takmičenja u planinarskoj orijentaciji i orijentirungu. Na takmičenju su učestvovali članovi planinarsko-ekološko i edukativno društvo "Pset" Bosanska Krupa koji su i učenici JU“Prva osnovna škola“ i sekcije za planianare.

Prvo je u subotu, 11.maja, na lokalitetu planine Konjuh u blizini planinarskog doma "Javorje" održano takmičenje u planinarskoj orijentaciji. Ispred našeg udruženja su učestvovale dvije ekipe od kojih su ekipu PSET 1 činili: Hana Bužimkić, Sandin Džajić i Emrah Salihović koja je zauzela 3. mjesto, dok je ekipa PSET 2 ,u sastavu : Emsud Grošić, Faruk Mašić i Kana Bešić zauzela 5. mjesto. Staza je po izjavi komisije bila dosta zahtjevna tako da je to odličan uspjeh s obzirom na to da je članovima prvi put da se takmiče u ovoj oblasti.

Sljedeći dan na lokaciji gradskog parka u blizini prostorija Planinarskog društva "Konjuh" Tuzla, održano je I kolo državnog prvenstva u orijentirungu. Kako se radi o takmičenju u kojem se takmiči pojedinac, a ne ekipa, učešće je uzelo ukupno pet naših članova, od kojih je dvoje ostvarilo posebne rezultate: Hana Bužimkić u svojoj kategoriji osvojila je I mjesto, a Faruk Mašić je u svojoj kategoriji osvojio III mjesto.Ne umanjujući Hanin uspjeh, napominjemo da je III mjesto koje je zauzeo Faruk Mašić odličan rezultat, jer je imao brojnu konkurenciju i zahtjevnu stazu.

I ovdje se može reći da ostvareni rezultati dobijaju na snazi, jer se i u ovom slučaju radi o takmičenju sa kojima se naši članovi prvi put susreću.

Ovakvim i još boljim rezultatima u udruženju planinarsko-ekološko i edukativnog društva "Pset" Bosanska Krupa se nadaju prvog i drugog dana juna kada će se održati II kolo planinarske orijentacije i orijentirunga.

Dževada Štancl

PD Grmec - Bosanska Krupa 3

PD Grmec - Bosanska Krupa 2

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 268 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 715 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa