Rotary kanjon 12. maja, završnica manifestacije na Zelenim otocima u Bosanskoj Krupi

Stotine registriranih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po četvrti put biciklima, trčeći, ili pak šetajući proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe. 

Događaj pod nazivom „Rotary kanjon“ čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 12. maja (subota). Završnica manifestacije, uz ručak, osvježenje i zabavni program, planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Zelenim otocima. 

Predstavnici Rotary kluba Bihać, inače organizatora manifestacije, boravili su i kod načelnika Općine Armina Halitovića kako bi se dogovorili oko aktivnosti u Bosanskoj Krupi i načina podrške koju ova lokalna uprava može pružiti. 

Okupljanje učesnika u Srbljanima je u jutarnjim satima. Zajednički ulazak u Bosansku Krupu planiran je poslijepodne gdje će gosti posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Zeleni otoci. Za sve učesnike, Općina Bosanska Krupa kao domaćin, osigurat će ručak (vojnički grah) i zabavni program na Zelenim otocima.  

Program manifestacije sa tačnom satnicom bit će poznat uskoro. Organizatori obećavaju nezaboravnu zabavu na koju pozivaju sve one koji vole avanturu, reakreaciju, druženje i rijeku Unu. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 155 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 565 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda