NOVI PREĐENI KILOMETRI PLANINARA PD „GRMEČ“ BOSANSKA KRUPA

Da planinarstvo ne poznaje nikakve granice dokaz su planinari PD „GRMEČ“ Bosanska Krupa koji su se i ovoga puta odvažili, te u subotu,21.10.2017.godine prešli dvadesetak kilometara neistraženih staza na lijevoj obali Une. Praktično kroz divlje predjele samog ruba kanjona Une u drugarskoj i veseloj atmosferi istražili su nove lokacije budućih markiranih planinarskih staza i uživali u prelijepom oktobarskom danu.

Planinari su se kretali na relaciji Bosanska Krupa-Ćojluk- Mijići-Sokolov kamen-Orašje-vidikovac u Grmuši-Bosanska Krupa i po ko zna koji put zaključili da naša okolina u sebi krije toliko prirodnih ljepota, da ih zapravo nismo ni svjesni. Upravo, jedna od zadaća PD „GRMEČ“ Bosanska Krupa i jeste promoviranje prirodnih potencijala Bosanske Krupe što su i do sada često isticali i na tome predano radili.

Ovom prilikom u PD „GRMEČ“ ističu priznanje za najstarijeg planinara Fehu Veladžića koji je uspješno prešao današnju rutu i koji svih ovih godina uspješno gazi planinarske staze i istrajava u planinarskom načinu života.

Osim navedenog, PD „GRMEČ“ u saradnji sa Planinarskim savezom BiH posljednjih mjeseci mnogo je radilo na edukaciji svojih članova, tako da sada u Društvu djeluju četiri učitelja planinarstva i jedan alpinista, a trenutno su i dva planinara na obuci za planinarske vodiče. Od ostalih aktivnosti ističu registraciju već postojećih planinarskih staza na području Bosanske Krupe, te rad na podmlađivanju Društva.

VEDRO

Zadnji put promjenjen nedjelja, 22 Oktobar 2017 18:17
Ocijeni
(5 glasova)
Čitano 269 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 344 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda