Bosanska Krupa ima dva državna prvaka u karateu „Feniksovci“ Amar Halilović i Iman Begić zlatni u BiH

U Tuzli je u nedjelju 13.novembra održano 21. Državno prvenstvo u karate-u za kategorije kadete, juniore, i U-21. Organizator ovog takmičenja su Karate savez Federacije Bosne i Hercegovine i Karate savez Republike Srpske.

 

Bosanskokrusli sportisti članovi Karate kluba „Feniks“ su na ovom sportskom takmičenju se predstavili sa četiri takmičara i iz Tuzle se vratili u Bosansku Krupu sa dva državna prvaka.

 

U konkurenciji kadeta u katama najbolji je bio Amar Halilović,odnosno bolji od 18 takmičara koji su bili u njegovoj kategoriji.U konkurenciji 45 karatista u svojoj kategoriji  ,u borbama najbolja je bila Iman Begić.

 

„Prvakinja države! Čestitam ti zlato moje, uvijek si znala kad ćeš izvući svoj max i samim tim obradovati sve nas koji te podržavamo na tvom putu ka zvijezdama!“-poruka je koju je Iman Begić poslije ovog uspjeha napisala Tanja Umičević koja je najzlatnijim slovima se upisala u karate historiju svoje države i svog grada.

 

Čestitke stižu sa svih strana i Amaru Haliloviću i Iman Begić,ali i trenerima Muji Begiću i El Šefiku Begiću.

 

U prvenstvu su učestvovali FBiH i RS, i ovo je prvi put da se održava takmičenje u kojem učestvuju oba eniteta BiH.

 

Na takmičenje su se odazvala 104 kluba sa preko 560 takmičara, i konkurencija je izuzetno jaka.

Državno prvenstvo u Tuzli je otvorio predsjednik Karate saveza Bosne i Hercegove Zdenko Klepić, koji je istakao da je ovo istorijski dan za ovaj sport. Konačno, u ciklusu priprema za Olimpijske igre u Tokiju, i kada karatisti iz naše zemlje ostvaruju odlične rezultate na međunarodnoj sceni, ovaj sport je prevazišao sve barijere i dočekao prvo zajedničko prvenstvo u BiH.

Ovogodišnje državno prvenstvo je posebno iz nekoliko razloga:prvo državno prvenstvo od kako je karate zvanično ušao u porodicu olimpijskih sportova,prvo državno prvenstvo na kojem će učestvovati baš svi klubovi sa prostora cijele Bosne i Hercegovine (kako je karate postao olimpijski sport svi klubovi su se priključili WKF-u Svjetskoj karate federaciji) i prvo para-državno prvenstvo za osobe sa invalditetom.

 

Prva četveroplasirana takmičara u pojedinačnoj i dva prvoplasirana tima u ekipnoj konkurenciji, jučerašnjom borbom stekli su pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu, decembra 2016. godine u Sarajevu.

 

Tehnički organizator državnog prvenstva se Karate savez Tuzlanskog kantona i KBS Tuzla-Sinbra.

 

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 436 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 536 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda