Bronza i skok među kadete Iman Begić

Iman Begić Iman Begić

Iman Begić ,karatistkinja Karate kluba „Feniks“ Bosanska Krupa na najljepši način je obilježila svoje odrastanje i prelazak iz Dječje reprezentacije BiH u kadetsku postavu takmičara u karateu ,gdje je ,sudeći po nizu uspjeha u svom sportskom razvoju,čekaju nova priznanja,nove medalje.
Priliku za to joj je dalo, proteklog vikenda održano Balkansko prvenstvo za djecu od 11 – 14 godina.
U Beogradu je Iman bila jedna od 830 takmičara iz jedanaest država Balkana,zajedno sa 143 takmičara iz Dječje karate reprezentacije BiH,među njima i sa još tri takmičara Karate kluba „Feniks“ iz Bosanske Krupe.
Bio je to četvrti nastup Iman Begić na Balkanskom prvenstvu.Ovaj put sa Džejlanom Harbaš,Senaidom Veladžićem i Emsudom Grošićem i uz trenera Muju Begića iz karate kluba "Feniks".
Uspjeh Dječije reprezentacije BiH na ovom prvenstvu mjeri se sa osvojenih 36 medalja,odnosno sa sedam zlatnih,osam srebrnih i dvadesetjednom brozom.
Bosanskokrupska karatašica,članica Feniksa je za svoj trud ,znanje i vještine zaslućila bronzanu medalju .Borila se sa protivnicima u pet mečeva i zabilježila samo jedan poraz.
U narednim mečevima svoje mjesto tražit će najboljoj postavi kadeta Bosne i Hercegovine.
Samir Cazinkić,predsjednik Karate Saveza Unsko-sanskog kantona čestitao je na osvojenom drugom mjestu u zbirnim rezultatima Balkanskog prvenstva u Beogradu Dječjoj karate reprezentaciji BiH.
Posebnu čestitku uputio je osvajačici bronzane medalje - Iman Begić,zahvaljući joj na dostojnoj prezentaciji svoga kluba „Feniksa“,grada Bosanska Krupa,Karate saveza Unsko-sanskog kantona i države BiH.
Čestitke velikoj curi Iman Begić!
Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen srijeda, 01 Juni 2016 07:35
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 452 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 528 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda