Printaj ovu stranu

Odigrana memorijalna utakmica"Mehmed Avdagić-Meho"

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Odigrana memorijalna utakmica"Mehmed Avdagić-Meho"

Na inicijativu Malonogometnog kluba „ Bihać 1260“  iz Bihaća u četvrtak je na   Sportskom terenu „Idrinovac“ u Bosanskoj Krupi odigrana  se Memorijalna nogometna utakmica „Avdagić Mehmed- Meho“.

U sjećanje na poznatog nogometaša i sportskog radnika Avdagić Mehmeda – Mehu te sve umrle i poginule nogometaše NK „Bratstvo“ utakmicu su odigrali MNK „ Bihać 1260 “ iz Bihaća i veterana NK „BRATSTVO“ iz Bosanske Krupe

Na početku utakmice za sve poginuli i umrle nogometaše NK Bratsva i sve ostale sportiste i borace A R BiH koji su poginuli  ili umrli proučena je fatiha a o nogometnom putu Mehmeda Avdagića-Mehe govorio je Emir Sedić. On je istakao činjenicu da je Mehmed Avdagić od igranja nogometa na Pilani sa svojom rajom pa do Crvene zvezde , što je prije rata bio san svakog nogometaša u bivšoj državi , prošao težak put pun odricanja ali i pokazao nevjerovatne ljudske osobine koje su krasile samo najveće igrače.

Na terenu se moglo vidjeti mnogo Mehmedovih suigrača koji su prisutnoj publici na trenutke pokazali da su još uvijek nogometni znalci i da mladji itekako imaju od njih šta naučiti.

Prije početka utakmice predstavnik MNK“Bihać 1260“ kao znak sjećanja na ovaj susret uručio je kćerki Mehmeda Avdagiće-Mehe  ,Bjanki prigodnu umjetničku sliku a prije dolaska u Bosasnku Krupu delegacije MNK"Bihać 1260, NK"Bratsva " i članova porodice obišli su mezar rahmetli Mehmeda Avdagića Mehe na Humcima i tu proučili fatihu i položili cvijeće.

Prema obećanjima organizatora i prijatelja Mehmeda Avdagića –Mehe idjea za odigravanje ove utakmice je pun pogodak a u slijedećim godinama će se ona dogradjivati i vjerovatno u dogledno vrijeme prerasti u turnir u velikom nogometu na kojem biu učestvovale eklipe u kojima je Mehmed Avdagić-Meho igrao u svojoj igračkoj karijeri.

Ademir Mesić

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости