Bosanskokrupski karatisti osvojili 35 medalja

Bosanskokrupski karatisti  osvojili  35 medalja

(Učinak na Petom karate-turniru „Bužim 2014“)

 

I u ovoj godini bosanskokrupski karataši iz dva kluba,“Una“ i „Feniks“ nastavljaju sa učešćem na turnirima i još uspješnije donose medalje za ostvarene rezultate.

U čast obilježavanja Dana općine Bužim proteklog vikenda je održan  peti po redu tradicionalni karate-turnir  u ovom gradu.

Na turniru je učešće uzelo jedanaest  klubova  sa područja Unsko-sanskog kantona .Karatisti i karatistkinje koji imaju od osam do petnaest godina  su  se takmičili u ukupno 227 disciplina. 

Karate Klub „Feniks“ je u ukupnom poretku bio visoko drugo mjesto ,osvojivši čak 25 medalja, svega 3 boda bio ispod prvoplasiranog KK "Saniteks-Regeneracija" iz Velike Kladuše.Inače,prošlu godinu,poslije sumiranja svih rezultata karataši „Feniksa“ su bili na drugom mjestu na Unsko-sanskom kantonu,poslije ovog karate kluba iz Velike Kladuše.

Feniksovci su katama osvojili dva zlata,tri srebra i pet bronzanih medalja.Zlatni su bili:Senaid Veladžić i Zana Ćosić.Srebro u katama pripalo je :Adnani Mesić,Mirzi Kadiću i Harunu Haliloviću.Bronzom su se okitili :Amar Halilović,Salem Grošić,Ali Aličević,Amin Dervišević i Emsud Grošić.

U bormama članovi karate kluba „Feniks“ iz Bosanske Krupe osvojili su petnaest medalja.Zlatni su bili:Sumeja Bešić,Iman Begić,Emsud Grošić,Adis Kulenović i Ali Aličević.Sa srebrom oko vrata iz Bužima su se vratili:Sarah Šertović,Amar Halilović,Mirza Kadić i Amin Dervišević.Još šest bronzanih medalja osvojeno je u borbama.Njih su zaslužili  Refik Mahić,Harun Halilović,Rejhana Didović,Džejlana Harbaš,Lejla Toromanović i Amina Demirović.

Karate klub „Una“  iz Bosanske Krupe je predstavljalo jedanaest takmičara .Po broju osvojenih odličja zauzeli su  u ukupnom  plasmanu- četvrto mjesto.U katama su osvojili jedno zlato kojim se okitio Dino Saradjan. Sa  jednom bronzom oko vrata   sa ovog takmičenja vratio se Hodžić Vahdet.

Osam medalja karatisti „Une“ su osvojili u borbama.Šest zlatnih medalja sa ovog turnira imaju :Dino Saradjan,Haris Mašić,Lejla Jusić,Tarik Mašić,Elmedina Bešić i Benjamin Rekić.Srebrenu medalju zaslužio je Vahdet Hodžić,a bronzu u borbama osvojila je Lejla Vukalić.

Ukupno trideset i pet medalja za bosanskokrupske karate klubobe koji,kao rasadnici zdravo odgojene i usmjere djece u toku ovih dana vrše upis novih članova.Drugo i četvrto mjesto na ovom turniru su dovoljan pokazatelj da se u ovim bosanskokrupskim sportskim klubovima radi ozbiljno,sa osnovnim motivima da djeca-karatisti, uz savladavanje vještina karatea, na najbolji,najkorisniji i najzdraviji način koriste svoje slobodno vrijeme,razvijajući svoje fizičke i duhovne sposobnosti,družeći se,upoznavajući nove prijatelje i naravno osvajajući brojne medalje kao rezultat njihovog zalaganja i stečenog znanja i vaspitanja koje im prenose njihovi treneri ,zajedno sa upravama ovih klubova ,uz suradnju sa roditeljima i podršku sponzora i ljubitelja karatea.

Dževada Štancl

Ocijeni
(1 Glasaj)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 434 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa