Članak je filtriran: Juli 2023

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

29.07. u 01,20 sati parking prostor restorana EKI SN-udar put.motornog vozila u parkirano put.motorno vozilo.Vozač u alkoholiziranom stanju lišen slobode i zadržan do otrežnjenja.Materijlna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.U 20,05 sati Velik Badić narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.U 21,00 sati ul.1 BKB narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.U 22,10 sati Hodžinac KD-izazivanje opće opasnosti od strane 1 lica.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu njeimala intervenciju i dojavu o požaru dana 29.07. u 22,05 sati Hodžinac požar pomoćnog objekta štale.Na požar izašla tri vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.Požar ugašen u 00,10 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 166 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 20 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća .Danas od 06,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Branilaca grada.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planski prekida u isporuci električne energije.

Službe za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 92 % , dok je vodostaj rijeke Une 38 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Grad Bosanska Krupa posjetila je jučer delegacija Kantona Sarajevo koju su činili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić.

Ovom prilikom su ministrica Enda Pavić Pečenković i gradonačelnik Armin Halitović potpisali Sporazum o saradnji u cilju održivog povratka kojim je predviđena zajednička saradnja u realizaciji projekta nabavke kombija za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa.

Rezultat je ovo rada i zalaganja zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Irfana Čengića, na čiju inicijativu je Vlada Kantona Sarajevo u svrhu sufinanciranja projekta nabavke kombija izdvojila 40.000,00 KM.

„Ovom prilikom želim da iskažem svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo imalo priliku i mogućnost da pomogne Gradu Bosanska Krupa sa 40.000,00 KM za nabavku kombija JU „Druga osnovna škola“ koji će se koristiti za prijevoz učenika koji žive u ruralnim područjima grada. Radi se uglavnom o povratničkim porodicama i djeci koja moraju preći određeni broj kilometara kako bi došli na nastavu. Želim i da se zahvalim Gradu Bosanska Krupa što je iskazao potrebu za ovaj vid pomoći, ali i da iskažem svoje zadovoljstvo što smo mogli da udovoljimo ovom zahtjevu“ istakla je ministrica Enda Pavić Pečenković.

U narednom periodu pristupit će realizaciji ovog projekta i nabavci kombija za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“

„Želim da se zahvalim ministrici Endi Pavić Pečenković i zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Irfanu Čengiću na čiju inicijativu smo dobili 40.000,00 KM za nabavku kombija koji će se koristiti za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“. Mi sada ulazimo u proces nabavke kombija, a ukoliko bude potrebe, Grad Bosanska Krupa će obezbijediti dodatna sredstva kako bi se školi kupio moderan minibus za prijevoz učenika“ kazao je gradonačelnik Halitović.

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni KD-a.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nijeimala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 38 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća .Danas od 07,30 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Bihaćka i od 08,30 do 11,00 sati u naselju Vranjska. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planski prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 90 % , dok je vodostaj rijeke Une 41 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija „Unski lađari“, 43. po redu, ove godine se održava 5. augusta (subota). Tradicionalnim defileom lađa kroz Bosansku Krupu u 17:30 sati počinje ovogodišnja tradicionalna trka. Start je sa Crnog jezera u 18:30 sati, a prve lađe očekujemo oko 19:00h. Tradicionalni skokovi „Prva lasta Une“ ove godine održat će se u čast Dževada Alagića – Džefa, Krupljanina koji je neodvojivo vezan za najbolje skokove u rijeku Unu. Tradicionalni skokovi održaće se odmah poslije samog dolaska lađara na cilj, a pobjednike ćemo nagraditi na Zelenim otocima uz zabavni program i bogate nagrade od 20:30 sati.

Bosanskokrupski Unski lađari nositelji su tradicije i ljepote prošlih vremena, koja su svakim zamahom vesle i svakim članom posade, činila prijateljstvo, takmičarski duh, ljubav prema lađama i Uni, i na koncu, tradiciju koja se prenosila sa koljena na koljeno. Oni su čuvari vremena i ljudi, koji su živjeli na ovom prostoru, unski kormilari historije i Bosanske Krupe. Za očuvanje i ponovnu radost, za oživljavanje tradicije i onoga što se u nama i s nama rađa, lađari žive i moraju živjeti.

Tako smo i ove godine pripremili mnogo pratećih zabavnih sadržaja za sve građane i goste, a za učesnike Unskih lađara ove godine osiguran je veliki broj nagrada. Kao i prethodnih godina, i ove godine sponzor Unskih lađara je Boreas d.o.o. Kreševo (Stanić Group).

Svi zainteresirani učesnici Unskih lađara mogu se prijaviti do 4. augusta kod Himze Bužimkića, člana organizacionog odbora, pozivom na broj telefona: 061 419 933.

Ukoliko imate ekipu, želju, snagu i volju da učestvujete u ovogodišnjim lađarima, javite nam se i mi ćemo vam obezbijediti lađu! Sve što je potrebno jeste da prijavite ime svoje ekipe i članove. To možete uraditi do 2.augusta 2023.godine.

U okviru manifestacije tradicionalno se organizuju i skokovi. Prijave za ovaj dio manifestacije traju do 5.augusta, a svi zainteresirani prijavu mogu izvršiti kod Emira Bešića na broj telefona 061 753 913, a za učesnike skokova također je osiguran bogat nagradni fond.

Pozivaju se svi građani, a posebno mladi, da svojim učešćem i dolaskom pruže podršku ovom tradicionalnom događaju, da zajedno čuvamo naše autohtono naslijeđe, običaje i ono što su nam ostavili naši preci!

 

 

PROTOKOL MANIFESTACIJE 43. UNSKI LAĐARI:

 

16:30 – Okupljanje učesnika – Kej

17:00 – Izvlačenje startnih pozicija

17:30 – Defile do Crnog jezera

18:30 – Utrka Unskih lađara

19:30 – Tradicionalni skokovi „Prva lasta Une“ – U čast Dževadu Alagiću - Džefu

21:00 – Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i kulturno-zabavni program (Male ade)

 

 

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Objavljeno u VIJESTI

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

Dana, 26.07. u 01.25 sati, narušavanje JRiM u Bosanskoj Krupi u Ul. 511.¨S¨bbr u blizini benziske pumpe ¨Irfan Kadić¨ od strane 2 lica, učestvovanjem u međusobnoj tuči, lica lišena slobode i zadržana do otrežnjenja te će se istim uručiti prekršajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu izvršeno pregledala 45 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je upućeno 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća .

Danas, od 07.00-08.00 sati u Ul. Hasana Brkića planirani planski prekid u isporuci vode- sanacija kvara

Elektro-distribucija isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Gradski OCCZ nije dobio informaciju za danas da li ima planskih prekida u isporuci električne energije.

 

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bosanska Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 19 C , vlažnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une 41 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
ponedjeljak, 24 Juli 2023 13:52

Najava 8. SMOTRA FOLKLORNOG STVARALAŠTVA

Objavljeno u VIJESTI
ponedjeljak, 24 Juli 2023 13:51

Najava 43. UNSKI LAĐARI BOSANSKA KRUPA 2023

Objavljeno u VIJESTI

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

Dana, 21.07. u 09.35 sati, u Bosanskoj Otoci desila se SN u Ul.Otočkih Heroja, sudar 2 vozila, uviđaj izvršen, neprilagođena brzina vozila uslovima na putu, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana, 21.07. u 23.35 sati, u Bosanskoj Otoci na Magistralnom putu M14, lkacija Ćevanuše desila se SN, udar vozilom u stjenu od strane 1 vozača nakon čega je uslijedilo prevrtanje na krov vozila, uviđaj izvršen, vozač zadobio LTP konstatovane u ZU Dom Zdravlja Bosanska Krupa, uručen prekršajni nalog vozaču vozila.

Dana, 22.07. u 22.25 sati, narušavanje JRiM u Bosanskoj Krupi u Ul. 1.BKB od strane 1 lica, naročito drskim ponašanjem, istom uručen prekršajni nalog.

Dana, 23.07. u 14.00 sati, desila se SN s teže povrijeđenim licem, u Bosanskoj Otocii na parking prostoru u Ul. Čaršija (Džamija u Bešićima), u kome je učestvovalo 1 vozilo i 1 pješak. Izvršen uviđaj, pješak se obratio u ZU Dom Zdravlja Bosanska Krupa, nakon čega je upućen u Kantonalnu bolnicu ¨Irfan Ljubijankić¨ gdje su mu konstatovane TTP, kao takav prekršaj se vodi kao KD, izazivanje opće opasnosti u saobraćaju, slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Bihać o opčinjenju istom protiv 1 lica.

Dana, 23.07. u 03.35 sati, narušavanje JRiM u Bosanskoj Otoci, Ul. Ivanjski put od strane 1 lica, naročito drskim ponašanjem i nepostupanje po naredbi državnog organa, sačinjena službena zabilješka.

 

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 100 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 14 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća .

Danas, 24.07. od 08,00 do 12,00 sati povremeni planski prekid u isporuci vode u Ul.Hodžinac, sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Gradski OCCZ nije dobio informaciju da li danas ima planski prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 23 C , vlažnost zraka 78 % , dok je vodostaj rijeke Une 43 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
Stranica 1 od 5

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1857 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa