Članak je filtriran: Februar 2020

Međunarodni dan maternjeg jezika obilježava se svake godine 21. februara još od 1999. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja maternjeg jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. U Bosanskoj Krupi, u organizaciji JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, održane su radionice 'Jezik, kultura i identitet', za učenike osnovnih škola s područja naše općine. Koordinatorica radionica je Azra Ičanović, magistrica bosanskog jezika i književnosti, a učenici Prve i Druge osnovne škole te osnovne škole Otoka, naučili su i obogatili svoje znanje o jeziku, historiji, značaju i opstanku multijezičnosti naših prostora. Radionice će se naredne sedmice održati i u osnovnoj školi Jezerski, čime će biti obuhvaćeni svi učenici devetih razreda s područja Bosanske Krupe. Kako navodi koordinatorica radionica, cilj svega jeste da 'počnemo od djece' da bismo rješavali određene probleme i državi. Poznavanje vlastitog jezika te prihvatanje drugih jezika, pogotovo na području naše države, gdje je multijezičnost stvarnost, jedan je od ključnih stepenica u prihvatanju sebe i svog identiteta.

Cilj obilježavanja maternjeg jezika jeste njegovanje kulturne i jezičke različitosti, njegovanje manjina i njihovog jezika i kulture te učenje jezika u svrhu bogaćenja i spoznavanja drukčijeg. Maternji jezik je bogatstvo koje baštinimo u svojoj kulturnoj i jezičkoj tradiciji. U Bosni i Hercegovini se jezik smatra jednim od glavnih političkih pitanja, međutim politizacijom jezika ne možemo osporiti pravo svakog pojedinca na vlastiti jezik i kulturu, jer jezik je simbol ravnopravnosti svih naroda.

Inicijativa Bangladeša, kako navodi Ičanović, razlog je obilježavanja dana maternjeg jezika, zbog ubistva studenata koji su na protestima tražili da njihov jezik, Bengalski jezik, bude zvanični jezik Istočnog Pakistana, gdje su i živjeli. I kod nas svjedočimo sličnim situacijama, gdje se učenicima u Vrbanjcima, koji pohađaju područno odjeljenje osnovne škole Sveti Sava, Kotor Varoš, pravo na maternji jezik uskraćuje, a identična situacija je i u Konjević Polju.

Danas u svijetu postoji oko 7.000 jezika. Da bi se ukazalo na zaštitu i značaj jezičke raznolikosti i kulture Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu pri Ujedinjenim narodima (UNESCO) je 1999. godine 21. februar proglasila Međunarodnim danom maternjeg jezika.

Da bismo očuvali maternji jezik, ali i poštovali multijezičnost, moramo početi od djece, stvarati i gajiti identitet, učiti historiju i poštovati i voljeti svoj jezik, ali uvažavati i učiti druge jezike, jer "Bogat si onoliko koliko jezika govoriš"!

Elma V.

Sajam turizma u Beogradu je, kako sami navode na svojoj službenoj stranici, je privredna manifestacija koja, uz poslovne, okuplja i na desetine hiljada „običnih“ posetilaca. A da takva manifestacija,lokalna i globalna, multinacionalna i multikulturalna, ne predstavi i jedan od najljepših dijelova Bosne i Hercegovina, skromno ćemo se pohvaliti, ne bi mogla u potpunosti biti uspješna i atraktivna.
Bosansku Krupu, na jednom od štandova u Beogradu, na sajmu turizma ''Put pod noge'', predstavljaju dečki iz Zabavnog parka Zeleni otoci i UR Zlatna nit, u sklopu turističkog klastera UnaSana.

Sajam je otvorio svoja vrata  u četvrtak, a trajaće do nedjelje.Odlazak na sajam, kako navodi Dino Zjakić, podržan je od strane Općine Bosanska Krupa, TZ grada Bihaća i Nacionalnog parka Una.
Preko hiljadu je izlagača na ovom sajmu, a na jednom mjestu predstavljaju se turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri i svi oni koji imaju veze sa turizmom.
''Ako želimo da uspijemo kao turističko mjesto, ovo je jedan od načina kako da predstavimo turistima šta nudimo i kako radimo'' – ističe Zjakić.

Elma Velić

Kantonalna bolnica dr.Irfan Ljubijankic na svojoj stranici objavila je saopćenje u kojem stoji:

S obzirom na novonastalu higijensko-epidemiološku situaciju i pojavu većeg broja oboljelih od sezonske gripe, a prema preporuci Komisije za intrahospitalne infekcije, posjete pacijentima Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" su u potpunosti zabranjene do daljnjeg.

Direktor Hajrudin dr. Havić

 

Izvor:RTV USK

U petak, 28. februara, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će KUD „Grmeč“ i učenici osnovnih i srednjih škola.

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će delegacije obići i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluke u Jezerskom i Pištalinama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa održat će se u Domu kulture s početkom u 18:00 sati. Prigodnim referatima obratit će se načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Elvira Mehić. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će horska sekcija Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“ i učenici osnovnih i srednjih škola.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi nakon svečane sjednice bit će upriličena i posthumna izložba slika nastavnika Alage Isakovića.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

 

Protokol obilježavanja:

 

28. 2. 2020. god. (petak)

 

10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)

18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

19:00 sati – Posthumna izložba slika nastavnika Alage Isakovića

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Tražila se stolica više u prepunoj sali Doma kulture Bosanska Krupa u četvrtak na sij promociji zbirke učeničkih radova koju je skoro dvije decenije čuvala,prikupljala nastavnica,a u jednom dijelu svog rada i bibliotekarka osnovne škole „Mirsad Salkič“ „ Čava ,Krupljanka Atina Mušić.Svi ti stihovi i proza bili su njena stalna vraćanja na čitanje napisanog na listovima u fasciklu,pa se tako rodila ideja da se najbolji radovi,među njima i oni koji su nagrađeni na općinskim,kantonalnim i federalnim takmičenjima ,objave u jednoj knjizi,kako bi svjedočili o toj već poznatoj kulturnoj enigmi za mnoge da su kKajišnici i Krajiškinje oduvijek bili dobri bilježnici lijepih riječi i misli ,stihova,putopisa zapisivača trenutka i vremena.

Put od zamisli do ostvarenja Atininog sna bio je dug,jer sa finasiranjem takvih projekata nije bilo lako.Atina Mušić je baš u to vrijeme i sama počela pisati.U jednom trenutku ,poslije brojnih zahtjeva za sredstva kojim bi odštampala Zbirku,odlučila je to učiniti sama,iz svog kučnog budžeta.To joj ipak nisu dozvolili mnogi.Prvo njen kolega profesor Ismet Erdić koji je njenoj ideji pridodao mogućnost da se ta Zbirka ilustruje crtežima i dao se na posao.Uslijedila je finansijska podrška Općinskog načelnika općine Bosanska Krupa Armina Halitovića,koliko zbog dvoje entuzijasta koji su se darivali pripremi ove knjige,toliko i zbog toga što u osnovnu školu Čava ide i jedan manji dio učenika koji žive na području bosanskokrupske općine,ali ništa manje ni zbog toga što većinu učenika u školi pohađaju bužimski učenici,učenici najmlađe općine u našem Kantonu, koja je je neupitno,u najodsudnijim danima,nedvojbeno, bila uz oslobodioce našeg grada i Krupljane.Dvije godine star zahtjev Ministarstvu obrazovanja,nauke,kulture i sporta USK-a jenapokon dobio život i za štampanje knjige došla su sredstva i iz nadležnog Ministarstva za školstvo.Nije Atina zaboravila pomenuti u tom poslu ni svoje kolege iz škole u kojoj radi.I oni su bili kotačić u tom zaokruženom mehanizmu finasiranja koji je sinoć imao uspješnu promociju u Domu kulture u Bosanskoj Krupi.

Svečanu promociju je vodila magistrica Azra Ičanović koja je ,uz autore,predstavila nekoliko učenika čije su pjesme i priče objavljene u knjizi,ohrabrila ih da ih znalački pročitaju pred publikom,uz još nekoliko sadašnjih učenika škole u Čavi koji su recitirali stihove svojih drugara koji su osnovno školovanje davno završili.

Prisutnima u Domu kulture su se obratili –autorica na pripremi učeničkih radova Atina Mušić,ilustrator Ismet Erdić,te muzički duo-Nadija Harbaš i Faris Ramić na gitari,uz tehničku pratnju Mirsada Halkića.

Atmosferu s promocije u programu Radija Bosanska Krupa donijećemo u posebnoj emisiji,a vrijedi na kraju kazati da su se ove knjige mogle kupiti odmah u četvratk na promociji po cijeni od 10 konvertibilnih maraka.I najvrijednije za kraj,uz zaista jedno važno djelo,za školu u Čavi,i uopće za segment učeničke kulture je informacija da će sav novac od prodaje knjige „Zlatne niti „ biti utrošen za obnavljanje bibliotečkog fonda u osnovnoj školi Čava, koji je u velikoj mjeri stradao u nedavnom požaru koji se desio u ovoj školi.

Bila je ovo prva promocija „Zlatnih niti „.Druga slijedi 27.februara u čavanskoj školi.Nada je da će ovaj projekt prepoznati i izdavačke kuće,te da će vođeni ovim primjerom,iz svog reprezentacijskog i promotivnog programa i sami izdvojiti dio besplatnih knjiga za popunu djela na policama čavanske biblioteke,osobito u dijelu naj potrebnijih djela - odabrane školske lektire.

Dževada Štancl

Srijeda-sreća .

Ove pretposljednje srijede februara volonteri Crvenog križa su obradovali socijalno-ugrožene porodice na cijelom području bosanskokrupske općine.Na prostoru od osamdeset kilometara,u oko tri stotine domaćinstava ,volonteri Crvenog križa su ranije spremljenim bogatim paketima, podijelili oko dvije tone hrane.

Općinski Crveni križ Bosanska Krupa je ,provodeći ovu akciju dugi niz godina napravio i redovno ažurirao socijalno-ugrožene porodice koje su sami pronašli na terenu i koji su se javljali za pomoć u prostorije Crvenog križa Bosanska Krupa.Broj takvih porodica raste nažalost iz godine u godinu,a posebno kada su u pitanju porodice nesređenog,ne samo ekonomskog stanja,a u zadnje vrijeme i veliki broj starijih lica koji žive sami,bez njege i prihoda.

U ovoj akciji Crveni križ Bosanska Krupa nije bio nikad sam.Kao u svakoj prilici kada je potrebna pomoć građanima prilikom raznih nepogoda i Nedjelja solidarnosti je bila prilika da svoju humanost,na poziv volontera Crvenog križa pokažu građani i građanke općine Bosanska Krupa,samostalno donoseći prehrambene arikle i sredstva za higijenu u prostorije Crvenog križa,a posebno učenici i učenice svih osnovnih i srednjih škola bosanskokrupske općine ,njihovi nastavnici i nastavnice i roditelji, koji u okviru škola, kroz ovu akciju, sa ovim proizvodima sakupljaju humanitarnu pomoć za socijalno-ugrožene u svojim školama.

Po riječima Hase Čauševića,sekretara Crvenog križa,ova akcija kada su u pitanju škole i građani je ,uzimajući broj stanovnika, uvijek najbolja, u općini Bosanska Krupa.

„Također i paketi koju pripremaju članovi podmlatka Crvenog križa su zaista bogati osnovnim namirnicama koji bar na neko vrijeme mogu pomoći ugroženim.Iako se osjeti smanjeni broj stanovnika,nadamo se da će Bosanska Krupa imati dovoljno humanih ljudi i onih koji humanosti žele učiti djecu,te da ćemo i ove 2020. godine ovu akciju uspješno provesti “-kazao je Čaušević.

Koordinatorica za brigu za starije osobe Halida Ibrahimović pri Crvenom križu je poslije podjele paketa u srijedu kazala da je „ Stanje na terenu dosta teško,osobito za starije ljude u udaljenim selima,osobito za ljude koji žive sami,bez mogućnosti da o njima svakodnevno bilo ko brine.I oni koji imaju primanja koja najviše troše na lijekove,pa i oni bez ikakvih primanja su stvarnost.Mislimo da će uskoro to biti akutni problem ,te da ,ne možemo mi,ne može ni općina,ali cijelo društvo treba iznaći način brige o ovim licima,prvenstveno jer mladi odlaze.Slično je i u drugim općinama Unsko-sanskog kantona.Svakodnevni susreti s takvim licima,bolesnim je sada najteži posao nas u Crvenom križu,pomažemo ovako i obilazimo ih,ali to je tek kap u moru njihovih potreba“

Vrijedni članovi tima Crvenog križa-Podmlatka su kazali da je najlakši posao bio prikupljanja,sortiranje i samo pravljenje paketa.

„Ono što zatičemo na terenu nas jako pogađa kao mlade ljude.Mnogo je preteških životnih priča koje su nama nezamislive.I iako radimo srcem,želimo dati što više,nije nam jednostavno gledati situaciju koju vidimo na terenu.Učimo da moramo pomagati,ali mislimo da Crveni križ,bez nečeg što če država učiniti zaista može biti topla riječ,pažnja,usluga i to malo solidarne hrane, ne može sam riješiti stanje ovih ljudi da imaju dostojanstveniji život.No mi ćemo raditi,sami ćemo organizirati dodatne akcije i posjete,jer kad jednom osjetiš da si nekom u muci dobrodošao,ne možeš pobjeći od toga“-kazao je Arjan Avdagić ,predsjednik podmladtka Crvenog križa Bosanska krupa.

U Crvenom križu ne staju,završili su izvještajne skupštine,organizirali više nego uspješno prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi ,dovršii akciju „Nedjelje solidarnosti“,sada slijedi kantonalni susret Crvenih križeva Unsko-sanskog kantona u petak u Cazinu,a a potom ,ono gdje trebaju uložiti najviše vremena i truda,iznači najbolji način sanacije prostorija Crvenog križa u Bosanskoj Krupi i popravku sopstvenog vozila,jer i akcija u srijedu je bila podržana od Općine Bosanska Krupa jer su sve pakete do krajnih korisnika odvezli općinskim terenskim autom.

Dževada Štancl

Crveni kriz Bosanska Krupa 1

Crveni kriz Bosanska Krupa 2

 

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je na službenoj web-stranici Ministarstva objavilo dopunjeni Jedinstveni registar boraca u skladu sa odredbama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.

U skladu sa Zakonom o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica Federalno ministarstvo je imalo obavezu po osnovu člana 51. ovog Zakona, da objavi dopunjeni Jedinstveni registar, onako kako je Radna grupa Vlade FBiH koju je činilo i deset predstavnika boraca, usaglasila i definirala kroz Zakon.

To znači da su trenutno na službenoj web-stranici Ministarstva dostupni podaci o broju pripadnika Oružanih snaga RBiH po komponentama, odnosno ko je bio pripadnik Armije RBiH, MUP-a RBiH, HVO-a, pozadinskih jedinica poput civilne zaštite, nenamjenske industrije i slično.

Do sada je u Registar uneseno ukupno 490.917 branilaca i prema trenutnim brojkama 341.551 su bili pripadnici Armije RBiH, 149.252 su bili pripadnici HVO-a, a 114 pripadnici HOS-a.

U narednom periodu bit će uneseni i preostali podaci o korisnicima s obzirom na to da neke grupe za vođenje evidencija iz oblasti vojne obaveze još uvijek unose podatke, imajući u vidu da raspolažu velikim brojem korisnika te nailaze na određene tehničke poteškoće.

Ono što je značajno istaći jeste da je Registar podložan svim izmjenama ukoliko bilo ko utvrdi nepravilnosti, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Kako se navodi, potrebno je da svi koji utvrde da su u Registru netačne brojke ili drugi podaci putem grupa za vođenje evidencija iz oblasti vojne obaveze u općinama kojima pripadaju podnesu zahtjev za ispravku, nakon čega će se pokrenuti zakonski definirana procedura i utvrditi da li su takvi navodi osnovani i iste, ukoliko se potvrde, izmijeniti.

Ministar za pitanja boraca i invalida u Vladi FBiH Salko Bukvarević je kazao kako je zahtjev za ovakvu dopunu Registra stigao od boraca te da su predstavnici boračkih saveza i organizacija koji su činili Radnu grupu za donošenje Zakona sve vrijeme u kontaktu sa Ministarstvom i učestvuju na sastancima vezanim za implementaciju federalnog zakona.

Kazao je kako je Ministarstvo ispoštovalo obaveze proizašle iz Zakona te da je ono servis svim braniocima i da će tako biti i u narednom periodu.

Bukvarević je podsjetio da je ova obaveza izvršena u zakonski predviđenom roku i onako kako je Zakon propisao, navodi se u saopćenju.

 

Izvor:Fena

Bratstvo - Ključ  64:47 (19:4,19:8,9:15,17:20)

 

U vrlo uzbudljivoj košarkaškoj utakmici kadeti KK Bratstva napravili su još jedan korak ka osvajanju kantonalne lige i plasman na kvalifikacije za državnu ligu.

Mladi Krupljani su vodili od prvog trenutka i već na poluvremenu imali nedostižnu prednost (38:12).

Gosti su drugo poluvrijeme počeli znatno agresivnije sa presingom po cijelom terenu što je rezultiralo i velikim brojem prekršaja.

Domaćini su mirnom igrom držali rezultatsku prednost a priliku za igru dobili su svi igrači s kojima je raspolagao trener Ismet Alagić.

Najefikasniji kod domaćina bili su Mahmutović sa 23, Elezović i Saračević sa postignutih 11 koševa, dok je kod gostiju najbolju partiju pružio Garibović sa 14 koševa.

U gotovo ispunjenoj dvorani Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ kadeti "Bratstva" su došli na korak do titule i pobjedom u zadnjem kolu koje se takodje igra u Bosnskoj Krupi nastavit će niz koji su započeli u pionirskoj konkurenciji kada su dva puta bili kantonalni prvaci.

Zahvaljujući se gledaocima za podršku u ovoj utakmici istu očekuju i u zadnjem kolu kada ugošćuju ekipu kadeta Bihaća .

Za KK „Bratstvo“ su igrali: Hadžihajdarević , Memćaj 4, Elezović 11, Mesić ,Saračević 11, Džafić 4, Avdilji 6,Alidžanović 2,Kabiljagić,Mahmutović 23.Trener Ismet Alagić Ključ Bilić 2,Hadžić 7,Bilić 4,Gazbić 13,Zukanović 2,Garibović 14,Burzić 5 Selimović.Tu ,uz njih je i Trener Muhamed Ramić.

Šampioni u svom rangu takmičenja !

 

Dževada Štancl

KK Bratstvo 2

KK Bratstvo 3

 

U Općoj gimanziji Bosanska Krupa jučer je organizaciji članica Udruženja „Mimoza“ priređeno predavanje kojim se na prigodan način obilježio petnaesti februar –dan borbe protiv karcinoma djeteta.

I jučer se pored edukacije ,što je i bio osnovni clj pokazalo nešto drugo:

Učenici i učenice gimanzije su ,uprkos brojnim pričama o sveopćoj nezainteresiranosti i inertnosti za aktivizam u zemlji,pokazali izvanrednu želju da o karcinomu uopće i karcinomu kod djece znaju više.Uz mnoga pitanja predavaču Admiru dr Mašoviću,specijalisti radiologije ,odgovore,primjere,još jedanput je potvrđeno - ne zanemarujmo oboljelu djecu od najteže bolesti i ne zaobilazimo u zdravstvenom prosvjećivanju mlade,djecu i omladinu.

Redovna kontrola,promatranje promjena na tijelu,sportski život,briga o ishrani,emapatija prema oboljelim su zdravstvena prosvjećenost mladih koja ih stavlja na pravi put da brinu o sebi,o drugima,da budu najvažnija potpora i djeci oboljeloj od surove,još uvijek bolesti s mnogo nepoznanica,od karcinoma - koji je ako se na vrijeme uoči u mnogo većem procentu izlječiv nego kod starijih.

 

Mladi žele ovakvih predavanja,želju za tim pokazali su i Općoj gimnaziji Bosanska Krupa ,znači da su članice „Mimoze“ uspjele realizirazi svoj zadatak,a da je dr. Mašović zaista našao pravi pristup kako bi ovom, bolnom,najosjetljivijom problematikom kada je u pitanju karcinom ,zaintrigirao mlade da se i sami,dodatno obogate znanjem iz ove oblasti.

Dževada Štancl

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda kao ni krivičnih djela.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 38 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 7 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Prvomajska.Radovi na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 10,00 do 14,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na trafostanici Vranjska 1.Radovi na trafostanici.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i kliskim kolovozima. Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 0 C , vlažnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 56 cm,u Bosanskoj Otoci 96 cm,a rijeke Krušnica 65,10 cm (NV).

Stranica 1 od 6

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 397 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa