Saradnja Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ i ŠPD“Unsko-sanske šume“ nastavljena je i danas u obliku dvije radionice kojima su prisustvovali učenici drvno-tehničkog i šumarskog smjera. Prvo predavanje održao je diplomirani inžinjer šumarstva Ahmet Mahić inače zaposlenik preduzeća „Unsko –sanske šume“.

saradnja jumsš1

saradnja jumsš2

 

 

JU“Druga osnovna šola“ juče je u svojim prostorijama organizovala program u okviru kojeg je nagradila najbolje radove osnovaca pristigle na konkurs Vijeća učenika škole, a na temu „Dan života za mene je...“

dan zivota1

 

dan zivota2

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

 U 19,20 sati Bos.Krupa ul.Prvomajska narušavanje JRiM-a fizičkim napadom na drugo lice od strane jednog lica.Jedno lice lišeno slobode.Prekršajni nalog na 1 lice. 

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  29   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 1  lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 15,00 sati  prekid u isporuci vode u ul.Generala Mirsada Sedića.Radovi na mreži..   

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na mogućnost  lavina na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 91% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 213 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 596 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda