Usljed snijega i kiše koji su uzrokovali poplave i pojavu klizišta u općini Bosanska Krupa je proglašeno stanje elementarne nepogode.Ovako je odlučeno na jutrošnjem nastavku sjednice Štaba Civilne zaštite općine Bosanska Krupa. 

Elementarne nepogode 1

Elementarne nepogode 2

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

17.03. u 09,10 sati Bos.Krupa ul.Đemaludina Čauševića  SN-sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 10,30 sati Bos.Krupa ul.Mirsada Crnkića SN-sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  137   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 19  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 11,00 do 15,00 sati  prekid u isporuci vode u ul.Generala Mirsada Sedića.Radovi na mreži.  

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planski zastoja u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 89% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 290 cm (NV).

-U proteklom periodu došlo do izlijevanja rijeke Une te plavljenja u ul.Bihaćka,Luke,Zeleni otoci,Mašići,lokalni put Halkići- Drenova glavica, Redžići,lokalni put Ivanjska,rijeka Krušnica poplavila lokalni put,poljoprivredno zemljište i nekoliko pomoćnih objekata u MZ Zalug i MZ KrupaCentar,potoci koji su poplavili poljoprivredno zemljišta Baštra, Bukovska,Svetinja ,Voloder,Kamarica i Jarnija.Zbog velikih vodostaja i kišnih oborina došlo do pojave podzemnih voda kao i plavljenja podrumskih prostorija na više lokacija,kišne oborine u proteklom periodu prozrokovale klizišta na putevima u naselju Hodžinac,naselju Dolovi,Jokina kosa,Crkvina ,Drenova glavica te oštećenje mosta na lokaciji kojim se prelazi do gradske džamije u Bos.Otoci.  

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 702 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda