Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bosanska Krupa

Ulica Reisa Džemaludina ef. Čauševića bb

Bosanska Krupa

 

- JP „Radio Bosanska Krupa" d.o.o.

- RTV USK-a

 

Predmet: Saopćenje za javnost, dostavlja se;

 

Poštovani,

molimo Vas da u okviru Vašeg programa emitujete slijedeće saopćenje:

 

Klub vijećnika SDA Bosanska Krupa na XVII redovnoj sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa, održanoj 04.01.2018.godine, predložio je Incijativu za održavanje vanredne sjednice na temu stanja u JKP “10 JULI“ d.o.o Bosanska Krupa. Sjednica do danas nije održana iako je prošlo više od deset dana, što je neshvatljivo s obzirom na stanje u kojem se ovo preduzeće nalazi, te hitnost sagledavanja i rješavanja problema. Nesazivanje ove sjednice je, prije svega, krajnje nemarno i neodgovorno od strane predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa, jer je ovakva sjednica prilika da se javnost i građani općine Bosanska Krupa upoznaju sa teškom materijalnom situacijom u našem komunalnom preduzeću uzrokavanom nepovoljnim kreditnim aranžmanom, o kojem je javnost ranije upoznata. Dug JKP "10 juli" d.o.o. po ovome kreditu raste iz dana u dan, a najodgovornija osoba osnivača preduzeća, predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa Tahir Nuhić, ništa ne poduzima, zajedno sa načelnikom Općine Arminom Halitovićem koji je bio glavni zagovornik pomenutog kredita.

 

Da li je jedina svrha vladajuće većine da skupo plaćaju profesionalno zaposlenog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa Tahira Nuhića, jer se isti bavi sa svim drugim, osim sa stvarnim problemima u našoj općini, odnosno poslom za koji je plaćen u neto iznosu od 3000.00 KM? Da li predsjedavajući ne želi sazvati tematsku sjednicu o stanju u Javnom komunalnom preduzeću "10 juli" , ili možda ne smije zbog zabrane od strane Općinskog načelnika?

 

Pozivamo još jednom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa da sazove pomenutu tematsku sjednicu, kao i predsjednike klubova vijećnika vladajuće većine da ovaj problem shvate ozbiljno, te da svi zajedno nađemo rješenje koje je najpovoljnije za naše Komunalno preduzeće, odnosno i za građane općine Bosanska Krupa.

 

Također, pozivamo ih da raspravljamo i o stanju na deponiji Meždre-Vlaški do o kojem je javnost upoznata putem medija. Građani općine Bosanska Krupa s pravom očekuju poduzimanje mjera i radnji u cilju očuvanja prirodnih resursa naše općine, kao i zdravlja svih nas, ugroženim u značajnoj mjeri sa sadašnjim stanjem.

 

Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bosanska Krupa smatra neprihvatljivim stav vladajuće većine da ne poduzima ništa u cilju rješavanja problema Komunalnog preduzeća, jer će se time sve nepovoljno odraziti na same građane. Neprihvatljivo je i nepoduzimanje mjera od strane vladajuće većine po pitanju stanja na deponiji Meždre - Vlaški do, koje će ubrzo poprimiti razmjere ekološkog zagađenja čije rješavanje neće više biti u našim rukama.

 

Predsjednik Kluba vijećnika SDA

Mirsad Jusić

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni  KD-a.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  nije imala intervencija niti dojava o požaru.    

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  32   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas  su planirani povremeni prekidi u isporuci električne energije u Ul.503. brigade radi otklanjanja kvarova na  mrezi.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim   kolovozima uz prisustvo magle. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 0 C , vlažnost zraka 90% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 101 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 786 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda