Internacionalna Una regata, 46. po redu, ove godine će biti održana od 25. do 28. jula. Kao i do sada bit će podijeljena u tri etape: od Martin Broda do Štrbačkog buka, zatim od Štrbačkog buka do Bihaća te od Bihaća do Bosanske Krupe. Ni iznos kotizacije za učesnike se neće mijenjati, za one koji veslaju sve tri etape iznosit će 40 KM i upravo za te učesnike, što je novost ove godine, predviđena je igra sa bogatim nagradnim fondom. U Bosanskoj Krupi na završnici manifestacije koncert će održati Hari Mata Hari, a što se tiče zabavnog programa u Bihaću u toku su pregovori sa grupom Dubioza kolektiv. 

Ovo su najznačajniji detalji sa konferencije za medije koju su danas održali predstavnici organizatora Nacionalnog parka Una, Grada Bihaća, Općine Bosanska Krupa i Ministarstva privrede u Vladi USK. Predstavljen je dio aktivnosti i programa koji očekuje učesnike i posjetioce jedinstvenog turističkog brenda Unsko-sanskog kantona. 

Organizirali smo četiri posljednje regate i možemo reći da je prethodna bila na nivou, u posljednjih deset godina među najbolje organiziranim i najviše posjećenim. Imali smo dodatne kvalitetnije sadržaje kultuno-zabavnog programa. Pripremamo se za ovogodišnju i želimo da ona bude reprezent ukupne turističke ponude i Nacionalnog parka i USK, gradova Bihać, Bosanska Krupa, Cazin. Što se tiče Bihaća, kada je u pitanju zabavni dio odnosno koncert, pregovara se sa poznatim muzičarima, bendovima sa ovih prostora među kojima je i Dubioza kolektiv“, kazao je direktor NP Una Amarildo Mulić. 

Ante Marjanović, predstavnik Ministarstva privrede USK, kaže da o značaju Una regate ne treba mnogo govoriti ako se zna da je turizam strateška grana našeg kantona, a manifestacija jedan od najznačajnijih turističkih brendova. 

Vlada USK svake godine u proračunu od Ministarstva privrede osigura određen dio sredstava za organizaciju, odnosno podršku ovoj manifestaciji. Nadam se da će ta potpora i ove godine biti. Ispričavam se što ovog časa ne mogu govoriti o konkretnim iznosima jer kao što i sami znate proračun Vlade USK još nije donesen“, dodao je Marjanović. 

Velika očekivanja od ovogodišnje Una regate ima i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. Izrazio je zadovoljstvo što su aktivnosti oko organizacije krenule znatno ranije nego prethodnih godina i obećao još značajniju finansijsku podršku. 

Imali smo određene rezerve, negodovali smo što veliki broj učesnike ne dođe do Bosanske Krupe, ali smo svjesni da je to poprilično naporna tura. Ove smo se godine odlučili napraviti malo više, gost u Bosanskoj Krupi će biti Hari Mata Hari, zvijezda iz prvog reda bh. muzičara i nadam se da će to na neki način biti mamac za sve one koji su mislili u Bihaću odustati. Moramo se svi potruditi da vratimo sjaj koji je regata imala prije 15-ak godina kada je to bila top priča na ovom kraju jer to svima nama donosi benefite“, naglasio je načelnik Halitović. 

Ističući da je Una regata za Grad Bihać jedna od strateških manifestacija i turistički brend koji promoviše rijeku Unu, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će Grad Bihać i ove godine podržati organizaciju Una regate i biti jedan od promotora najbolje zabave na rijeci Uni. 

Mi ćemo ove godine od maja do oktobra napraviti jedan program koji će turistima ponuditi svakodnevna dešavanja i Una regata je kruna događaja tokom ljeta. Raduje činjenica što se i privatni sektor uključio u ovaj projekt i to govori da ćemo imati pozitivne ekonomske efekte za sve građane Bihaća. Na nama je da naše prirodne ljepote promovišemo u što boljem svjetlu i smatram da je Una regata u tom smislu najbolji promotor našeg grada“, zaključio je gradonačelnik Fazlić.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1281 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda