Savez za sport i rekreaciju invalidnih lica ,,511" Bos.Krupa sutra 08.07. organizuje i domaćin je Državnom takmičenju u boćanju za invalidne osobe.Očekuju se takmičari iz Sarajeva,Tuzle,Zenice,Mostara,Goražda kao i učesnika iz Unsko-Sanskog Kantona.Svi oni koji mogu i žele nešto više saznati o ovom sportu dobrodošli na boćarsko igralište iza doma kulture u Bos.Krupi i podržite naše takmičare koji brane titulu osvojenu prošle godine u Sarajevu-Hadžići.

Radio BK

 

Bocanje

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 21,35 sati Baštra krivično djelo - nasilje u porodici od strane 1 lica.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 22,05 sati Bos.Krupa Kapetanovo jezero saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  4 0     pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 09,00 sati prekid u isporuci vode u ul. Hodžinac.Sanacija kvara na mreži.

- Elektro-distribucija nije dostavila podatke o prekidima, radovima i isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 21 C , vlažnost zraka 69,0% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  29 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 389 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda