- Policijska stanica  Bos.Krupa obavještava obavještava da u proteklom periodu nije bilo KD, narušavanje JRiM i SN .

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  je u proteklom periodu  nije bilo dojava o požaru.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  37  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   5   lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.

Danas od 07.30 do 09.00 sati prekid u isporuci vode u  Ul. Svetinja, popravak kvara  na mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  planskih prekida u isporuci električne energije na Općini.

 

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 92% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  22 cm (NV).

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktora firme KOV-GRAD Bužim  Safeta Kovačevića potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji dijela interne saobraćajnice u poslovnoj zoni „PILANA“. Ovo je nastavak izgradnje ranije započete interne saobraćajnice u Poslovnoj zoni, vrijednost ugovorenih radova je 25.740 KM, a sredstva su osigurana iz budžeta Općine. 

Proteklih godina u Poslovnu zonu “Pilana” uloženi su milioni maraka. Urađena je vodovodna, kanalizaciona mreža sa prečistačem otpadnih voda, elektroinstalacije koje odgovaraju proizvodnim kapacitetima, te sporedne interne saobraćajnice dimenzionirane za potrebe proizvodnih pogona. 

Prilikom potpisivanja načelnik je naglasio da Općina konstantno radi na Poslovnoj zoni Pilana: „U Poslovnu zonu Pilana uloženo je mnogo rada, truda, novca, ali se i isplatilo, jer je krajnji cilj ispunjen. Mi i dalje radimo na modernizaciji ove Poslovne zone i samim tim privlačenju investitora, a upravo potpisani ugovor je  jedan od načina na koji ćemo to postići. O ovome svemu govori činjenica da su kapaciteti Poslovne zone skoro popunjeni, te da će zona uskoro biti proširena na zemljišta UNA-OM i Krupatransa.

 

Radovi na izgradnji saobraćajnice trajat će 15 kalendarskih dana. 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 471 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda