- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 14.07. u 16.20 sati Ostružnica desila se SN 2 putnička vozila, materijalna šteta i LTP, uzrok prelazak vozača u suprotnu traku namjenjenu kretanju vozača iz suprotgog smjera.

Dana,15.07.u 09.00 sati SN u Ul.511 Slavne od strane 1 vozača udarom u pješaka pri čemu je pješak zadobio TTP, obilježje krivične odgovornosti po sigurnost putničkog prometa.

Dana, 15.07. u 18.10 sati Halkići put M14 desila se SN sa materijalnom štetom i LTP 1 lica, uzrok radnja vozilom preticanje od strane 1 vozača, istom uručen prekršajni nalog.

Dana, 16.07. u 12.40 sati na lok.putu Pištaline desila se SN 2 putnička vozila, 1 vozač zadobio TP zadržan na liječenju u Kantonalnoj bolnici Bihać, po dobijanju rezultata povreda bit će poduzete zakonom predviđene mjere i  radnje.

Dana,16.07. u  01.25 sati narušavanje JRiM-a u UL.Patriotske lige od strane 2 lica, konzumiranje alkohola na javnom mjestu, istim uručen prekršajni nalog u skladu sa Općinskom odlukom o javnom redu i miru.

- Vatrogasna jedinica izvještava da je u proteklom periodu bilo intervenicija po dojavi o požaru i to:

Dana,16.07. u 14.36 sati lokalitet Vranjske, požar niskog raslinja, opožareno cca 3 hektara, na požarište izašli 1 vozilo i 2 vatrogasca, vatrogasci se vratili u vatrogasnu jedinicu u 19.40 sati.

Dana,16.07. u 18.48.sati lokalitet Vranjska , požar niskog raslinja, opožareno cca 5 dunuma, na požarište izašli 1 vozilo i 2 vatrogasca, vatrogasci se vratili u vatrogasnu jedinicu u 17.00 sati.

Dana,16.07. u 19.46.sati lokalitet Ćojluk , požar šume, na požarište izašli 1 vozilo i 2 vatrogasca, vatrogasci kontrolisali požar iz sigurne udaljenosti zbog miniranosti terena.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  112 pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   4   lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Dana nezavisnosti i Ćojluk, radovi na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  planskih prekida u isporuci električne energije na Općini.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 71% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  25 cm (NV).

Mustedanagić ušao u drugom poluvremenu i pogodio za Duklu

 

Ekipa Dukle iz Praga danas je u prijateljskoj utakmici savladala njemački Chemnitzer sa 2:0.

Dukla je poslije prvog poluvremena vodila sa 1:0 zahvaljujući pogotku Preislera.

Mladi bh. reprezentativac Zinedin Mustedanagić, koji je u Dukli na posudbi iz praške Sparte, ušao je u igru u 46. minuti i desetak minuta kasnije pogodio za konačnih 2:0.

Zinedinu je ovo treći gol na pripremnim utakmicama za Duklu i sigurno da će u novoj sezoni češkog šampionata biti jedan od najvažnijih igrača tima iz Prata.

 

Izvor: (Reprezentacija.ba)

Obavještavaju se studenti i njihovi roditelji da će se potpisivanje ugovora za dodjelu općinskih stipendija za akademsku 2016./2017. godinu obaviti u četvrtak, 20. jula 2017. godine, s početkom u 9:00 sati u Velikoj sali Doma kulture Bosanska Krupa.

 

            Ugovor o stipendiranju potpisuju s jedne strane Općinski načelnik, a s druge student i jedan roditelj. Ukoliko student iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da lično potpiše ugovor, može ovlastiti drugo lice. To ne može biti isti roditelj koji u svoje ime potpisuje ugovor. Može biti drugi roditelj ili treće lice koje na potpisivanje ugovora o stipendiranju mora donijeti punomoć.

 

            Obavezno je dostaviti kopiju lične karte studenta, te kopiju bankovnog računa na koji će se stipendija uplaćivati.

 

 

             Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

Memorijalni turnir  u odbojci na pijesku "Indir Gerzić" održan je ovog vikenda u Malim adama u organizaciji Odbojkaškog kluba „Una“ iz Bosanske Krupe. Učešće je uzelo deset ekipa . Prvo mjesto pripalo je ekipi „Bihać“,drugo "Balkanska prevara" i treće mjesto ekipi   „Caffe bar Pisak“ obje iz Bosanske Krupe. Bio je ovo peti po redu memorijalni turnir u odbojci na pijesku koji se igrao u pomen na rahmetli Indira Gerzića koji je bio član odbojkaškog kluba „Una“ Bos.Krupa i koji je svoj mladi život izgubio u saobraćanoj nesreći.

  

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 527 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda