Već tradicionalno takmičenje u Bosanskoj Krupi, pod nazivom “Potraga za kraljicom Une” će se i ove godine se održati u periodu 23., 24. i 25. juni (petak, subota, nedjelja). Takmičenje je otvorenog tipa i na takmičenju mogu nastupiti svi ribolovci dobre volje iz BiH i inostranstva.
Propozicije takmičenja su: lovi se isključivo vještačkim mamcima min. dužine 10 cm.
Napominjemo učesnike takmičenja da su dužni sa sobom ponijeti prihvatač/meredov/sak adekvatne veličine za ribolov mladice. Također, kao i prethodnih godina, obavezno je fotografisanje ulova i samo takvi ulovi će se bodovati. Učesnici će vršiti fotografisanje svog ulova pa je iz tog razloga preporučljivo da sebi obezbjede aparat/mobitel sa kojim će napraviti “kvalitetnu”fotografiju.
Organizator će obezbjediti za ovu priliku posebnu opremu na kojoj će vidno biti obilježene dimenzije/mjera!
Takmičari kao i uvijek love 2 večeri: prva noć lova je 23. na 24 Juni. Lovi se uz upotrebu čamca (lađe) i sa obale uz prisustvo vodiča i sudije. Nakon završetka takmičenja petak na subotu, sumiraju se rezultati, organizuje večera u restoranu “Alga” te se ide na odmor do sutrašnjeg lova (subota-nedelja). Nakon završetka lova subota na nedjelju, pristupa se računanju rezultata te proglašva pobjednik, a u nedjelju organizuje svečani ručak i uručenje nagrada.
Organizator obezbjeđuje vodiče koji su ujedno i sudije te unske lađe (čamce).
Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi 80€ ili 150 KM. Uplate će se primati do 22. juna ili do popune broja takmičara do broja 50 (u slučaju dodatnog broja takmičara odlučuje organizacioni odbor).
Molimo sve potencijalne takmičare da imaju na umu da transakcija novca iz inostranstva traje od 3 do 5 radnih dana (info iz banke).
Uplata kotizacije se neće moći izvrsiti na licu mjesta. Osim učešća na takmićenju, kotizacijom je obezbjeđeno više obroka u restoranu Alga.

Petak: večera dobrodošlice i početak takmičenja
Subota: slobodne aktivnosti i odmor sve do večere oko 18-19h, a nakon toga ribolov.
Nedjelja: svečani ručak

 

Nagrade:
Kao i prethodnih godina “Potraga za kraljicom Une” će zadržati epitet takmicenja sa najvecim nagradnim fondom

*prvo mjesto 1000 € te graviranje imena pobjednika na Pehar potrage za Kraljicom Une
*nagrade za drugo i treće mjesto obezbjediće sponzori u vidu ribolovnog pribora

Prijem i registracija takmičara će se obaviti u petak do 17.00 sati u restoranu Alga. Dodatne informacije moguće je dobiti na brojeve +387 61 892-251 sekretar Alija Patković i  +387 61 815-269 ribočuvar Adem Taći.

BISTRO

Izvor: USR "Krušnica" (www.usrkrusnica.ba)

Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje 6. bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju ove godine organizuju 1. jula (subota), kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

 

Manifestacija kao i do sada počinje paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10.00 do 13.00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebno priznanje dobit će i najveselija ekipa.

 

Za posjetioce će biti obezbijeđen ručak, odnosno čorba, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program. Do večernjih sati sve prisutne zabavljat će grupa Bosk band.

 

Prijave za učešće moguće su od danas pa sve do 30. 6. (petak). Mogu se izvršiti kod člana organizacionog odbora Refika Selimagića – Keksa pozivom na broj 061/726-457.

 

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 5 članova učestvuje u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti već imenovan stručni žiri. Ekipa pobjednika sa pete Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

 

6. bosanskokrupska Čorbarijada, 1. juli 2017. godine od 8.00 sati. Dobro došli!

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

U četvrtak u  dvorištu  JU “Dječije obdanište i dom učenika“ Bosanska Krupa održana je  Vrtićka bajramska svečanost povodom nadolazećeg Ramazanskog bajrama.

Vrtić Bajram2

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 394 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda