Neugodni mirisi i prijetnja od zaraze zbog izlijevanja fekalnih voda na javni put u dijelu Prvomajske ulice u Bosanskoj Krupi uskoro će, nakon više od dvadeset godina, na ogromnu radost 60-ak stanovnika biti dio prošlosti. Naime, između načelnika Općine Armina Halitovića i direktorice firme BC-Gradnja Fahire Bešić potpisan je ugovor za sanaciju kanalizacije vrijedan skoro 52 hiljade KM.

 

Nepostojanje adekvatne kanalizacione sheme godinama stanovnicima Prvomajske ulice pravi strahoviti problem. Kanalizacija se izlijeva na put i doslovno teče pored kuća što stvara vrlo neugodne mirise i što je gore prijeti zarazom. Gusto naseljeno područje i prisustvo većeg broja djece činjenica je koja ovaj problem dodatno usložnjava.

 

Zbog svega ovoga, Općina Bosanska Krupa je odlučila stati u kraj ovom problemu i izgraditi kolektor koji će na adekvatan način prikupljati i odvoditi otpadne vode. To su sa oduševljenjem prihvatili stanovnici koji i sami dugi niz godina asfaltirajući i gradeći podzide pokušavaju naći rješenje.

 

„Mi se sa ovim problemom bočimo od poslije rata. Pokušavali smo riješiti problem, međutim nismo ništa postigli. Postoje ljudi koji su uložili mnogo novca, a sve uzalud. Vjerujte da su moji štenci uginuli zbog ove vode. Ugroženi smo, mislim da ovakvo nešto nema ni u Indiji. Sanacija će za ovaj kraj značiti zaista mnogo, najviše zbog male djece koja se ovdje igraju. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali ovaj problem i pomogli nam“, kaže stanovnik Prvomajske ulice Ibrahim Jogić.

 

Načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja ugovora kaže kako je do ove situacije došlo jer ne postoji adekvatna mreža, domaćinstva nemaju odgovarajuće vodonepropusne septičke jame.

 

„Nakon što smo uradili projektnu dokumentaciju pristupamo izvođenju radova. Moram naglasiti da smo mi radeći vodovode dio kanalizacionog sistema u ovom dijelu općine, oko 300 metara, već odradili. Ostalo je još nešto što čeka svoj red. Poznato je da je u Bosanskoj Krupi u toku projekt izgradnje kanalizacionog sistema vrijedan preko 20 miliona KM i da se on radi u fazama. Riješili smo neka područja općine, utrošili oko 1.5 milion maraka. Sve ćemo gdje je neophodno, ali za to treba vremena. Ovdje smo u Prvomajskoj zbog hitnosti morali preventivno djelovati, napraviti kolektor u dužini od oko 500 m koji će fekalije odvoditi u lijevo-obalni kolektor Kalender“, objašnjava načelnik Halitović.

 

Izgradnja kanalizacije, odnosno kolektora počinje za nekoliko dana, a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Dana 19.6.2017. godine u fiskulturnoj sali JU MSŠ “Safet Krupić” u Bosanskoj Krupi, a u organizaciji KK “FENIKS” iz Bosanske Krupe održano je polaganje za učenička i predmajstorska zvanja na koje je izašlo ukupno 52 članova KK “FENIKS”. 22 karatista je polagalo za žuti pojas, 7 za oranž pojas, 8 za zeleni pojas, 6 za plavi i 9 za smeđi. U prepunoj sali i pred velikim brojem roditelja i prijatelja kluba, te pred stručnom komisijom kojom je predsjedavao gospodin Nijaz Muslić, majstor karatea 6. dan, djeca su pokazala zavidno znanje i umijeće čime su potvrdili brojne uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 409 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda