Danas je u Općini Bosanska Krupa između načelnika Armina Halitovića i predstavnika firme KOV-GRAD iz Bužima Bajre Handanovića potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela Prvomajske ulice vrijedan 42 hiljade KM. Ovom činu prisustvovali su i poslanici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Mladen Lonić i Sanil Hasić.

 

Praksa kontinuirane izgradnje ili rekonstrukcije puteva na području Bosanske Krupe se nastavlja. Početak građevinske sezone ove godine obilježit će i rekonstrukcija i asfaltiranje Prvomajske ulice, makadamskog puta dugog 250 m u gornjem dijelu naselja koji vodi prema Perni.

 

„Svrha ovakvih projekata je olakšana i sigurna komunikacija građana ali i lakši način za stvaranje boljih uslova za razvoj privrede, samim tim i povećanje standarda života na ovim prostorima. Put koji će se raditi vodi do naselja Perna, vrlo perspektivne lokacije, mogu slobodno reći radne zone u kojoj se nalazi nekoliko vrlo značajnih privrednih subjekata“, kaže načelnik Armin Halitović.

 

Potpisivanju ugovora, osim načelnika i izvođača, prisustvovali su i skupštinski poslanici Mladen Lonić i Sanil Hasić, zaslužni za obezbjeđenje sredstava iz dobiti Unsko-sanskih šuma. Izrazili su zadovoljstvo zbog početka realizacije projekta. Kažu da će želja koja traje dugi niz godina sada konačno biti ispunjena. To što je put od središta općine udaljen i što ne prolazi kroz gusto naseljeno područje, kako se moglo čuti, ne znači da treba biti potpuno zanemaren, naročito ako se zna da je od velikog značaja za bosanskokrupsku privredu.

 

Radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela Prvomajske ulice počinju za nekoliko dana a rok za završetak je 60 kalendarskih dana.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

2

 

 

IZDAJA VATROGASACA OD STRANE FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

Bosanska Krupa, 20. juni – Dana 19.06.2017. godine u prostorijama Profesionalne vatrogasne brigade kantona Sarajevo a na inicijativu i u organizaciji  Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, održan je sastana kom su pored domaćina prisustvovali i predstavnici Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla, Sindikalne organizacije Vatrogasaca grada Mostara i Samostalnog sindikata vatrogasaca Unsko-sanskog kantona.

 

Tema sastanka je bio Nacrta Zakona o izmjena i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastva kojeg je  Vlada Federacije BiH a na prijedlog Federalna uprava civilne zaštite nezakonito i bez konsultacije sa sindikatom kao socijalnim partnerom, uputila Parlamentu FBiH, a kojim je predviđeno brisanje 114. člana ovog zakona kojim se ukida dodatak na posebne uslove rada u visini 30 posto.

 

Tokom sastanka, koji je u ovakvom obliku i sastavu prvi put organiziran na području Federacije BiH, predstavnici ova četiri sindikata su iznijeli niz problema sa kojim se vatrogastvo susreće na području Federacije BiH a za koje je zajednički problem koji se ogleda u neimplementaciji Zakona o zaštiti od požara i vatrogatsva iz 2009. godine.

 

Na kraju sastanka uz koncenzus o svim zakljucima predstavnici sindikata vatrogasaca su usvojili više zaključaka od kojih se izdvajaju dva primarna a to su povlačenje predloženog Nacrta zakona iz parlamentarne procedure i smjena direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

 

Sa sastanka je upućen i  zahtjev premijeru Fadilu Novaliću za hitan sastanak u roku od sedam dana.

 

Vatrogasci su iznijeli jedinstven stav da su predložena rješenja u nacrtu a koja odu ka umanjenju materijalnih prava vatrogasaca čin izdaje osnovnih i najbrojnih snaga Federalne uprave civilne zaštite koje imaju pod svojom ingerencijom za prvi odgovor u sistemu zaštite i spašavanja na području Federacije BiH.

 

Poštovane kolege vatrogasci Federacije BiH dolazi vrijeme kada konačno moramo pokazati koliko smo složni a samim tim i koliko smo jaki, samo zajedničkim naporom može mo zaštiti stečena i ostvariti osporena prava.

 

Svakodnevno svojim radom i zalaganjem pokazujemo solidarnost i nesebičnost pružajući pomoć drugima, danas i sutra je vrijeme da tu solidarnost i podršku podijelimo među sobom.

 

U ovo vrijeme kada nas malo cjene, slabo opremaju i obučavaju  nije bitno kako i na koji način smo organizirani već kako i na koji način će mo koordinirano djelovati radi zaštite vatrogasca kao profesije i kao čovjeka.

 

Ne gledajmo ni na istok ni na zapad, pogledajmo jedni druge u oči i pronađimo način da zaštitimo svoje dostojanstvo kao čovjeka i kao vatrogaca.

 

Obradila stručna služba

Samostalnog sindikata vatrogasaca Unsko-sanskog kantona

 

 

 

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 430 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda