Na otvoreno pismo načelnika Armina Halitovića u kojem je izrazio nezadovoljstvo zbog odnosa NP „Una“ kao organizatora 45. Internacionalne turističke Una regate prema Bosanskoj Krupi u kojoj je i završnica ove manifestacije, zahtjevom za organiziranje sastanka prema Općini reagovali su iz Bihaća. Sastanak je odmah dogovoren a upriličen danas. 

Između predstavnika organizatora NP „Una“ Harisa Hadžihajdarevića, koordinatora Elmira Rekića iz Koncertne agencije Stage Art, te načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana razmotre sve mogućnosti oko izbora muzičkih izvođača, a da se u isto vrijeme, kako bi se program realizirao što kvalitetnije, među privrednim subjektima pokušaju naći sponzori. 

„Kad je upitanju Krupa nismo uopće govorili o Una regati kao regati nego smo konkretno govorili o kulturno-zabavnom programu i ko bi mogao biti gost. Ove godine razgovara se o nekim zvučnijim imenima, izvođačima, kako i na koji način će se ti izvođači finansirati. Razgovara se o imenima ili grupama kao što su Haris Džinović, Crvena jabuka, Zabranjeno pušenje“ kaže Hadžihajdarević i objašnjava da je ranijih godina pa i ove koncert u Bihaću organiziran zahvaljujući isključivo dobroj saradnji sa Koncertnom agencijom Stage Art, da za tu namjenu sredstva ne može izdvojiti NP „Una“.

 

Na to se osvrnuo i vlasnik agencije Elmir Rekić. Ističe da su i ranijih godina koncerti bili u njihovoj organizaciji ali da se mnogo više izdavajalo za njih, kako od strane lokalnih vlasti tako i privrednika i da se uprkos tome naplaćivao ulaz.

 

„I ove godine bilo koje ime da dolazi morat će se naplatiti ulaznica u iznosu koji ne mogu pokriti Općina i privatnici. Mi ćemo uvijek organizovati veliki koncert ukoliko nam se pomogne u organizaciji. Prva objava za Prljavo kazalište je bila zato što je to ranije dogovoreno, u toku narednih nekoliko dana ćemo znati i za Bosansku Krupu, naravno ako se uključe strukture vlasti u Bosanskoj Krupi i privrednici. Pozivam sviju da se usaglase, a nama je lako organizirati ako imamo dogovor“, dodaje Rekić. 

Načelnik Halitović naglašava da je Bosanska Krupa uvijek bila spremna za partnerstvo u organizovanju svih manifestacija, pogotovo onih koje se tiču Bosanske Krupe i rijeke Une. 

„Mi smo reagovali iz razloga što u se Bihaću priprema jedan program a u Krupu u kojoj je završnica manifestacije i koja bi trebala biti šlag na torti, dovode se drugorazredni i trećerazredni bendovi, a to je ono što bi trebalo privući Krupljane i naše goste. Općina Bosanska Krupa je spremna finansijski podrži Una regatu i zabavni program ali to nije do nas. Ljudi iz NP i organizatori će se morati potruditi da se u Bosanskoj Krupi pripremi primjeran program, da se obezbijede primjereni izvođači koji će moći garantovati završetak Una regate kakav priliči i Una regati i Bosanskoj Krupi“ objašanja načelnik Halitović. 

45. Internacionalna turistička Una regata održat će se od 26. do 29. jula ove godine. Kao i prethodnih godina Una regata imat će četiri etape. Okupljanje učesnika je 26. jula u kampu Martin Brod, a start dan kasnije, kada je predviđen dolazak učesnika u kamp u zoni Štrbački buk. Treći dan regata dolazi u Bihać, gdje je predviđen bogat zabavni program. Završnica je i ove godine u Bosanskoj Krupi. Organizator već četvru godinu je Nacionalni park Una, uz pokroviteljstvo Vlada Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Nakon što su prije nešto više od mjesec dana održani  izbori za predsjednika  Socijaldemokratske partije (SDP) Bosanska Krupa juče je  na izvještajno-izbornoj konferenciji  izvršen izbor članova Općinskog odbora stranke.

Izborna skupština

 

U prošloj sedmici imali smo priliku razgovarati sa Melisom Mašićem mladim i kreativnim umjenikom iz Bosanske Krupe. Melistovi talenti su razni, bavi se muzičkom produkcijom, repuje, piše tekstove te radi video montažu ali u ovom tekstu fokusirat ćemo se na samo jedan od njegovih talenata a to je slikanje.

krupa 2

 

Melis1

melis kostajnica1

Melis2

bos krupa

melis ostrožac

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

16.06. u 16,15 sati Bos.Krupa ul.Gazijska saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

17.06. u 10,00 sati Bos.Otoka ul.Novo naselje narušavanje javnog reda i mira prosijačenjem.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 20,15 sati Bos.Krupa ul.Stari grad narušavanje javnog reda i mira prosijačenjem.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 07,25 sati Bos.Krupa ul.1 BKB saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

18.06. u 13,50 sati Banjani-Panjak krivično djelo - šumska krađa od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 15,30 sati Bos.Otoka ul.Unska saobraćajna nezgoda - vozač vožnjom unazad put.motornim vozilom napravio materijalnu štetu te sa udaljio sa lica mjesta.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,00 sati Bos.Krupa ul.Bihaćka narušavanje javnog reda i mira - vršenjem fiziološke potrebe na javnom mjestu.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 2 1    pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 13  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15 C , vlažnost zraka 77,0% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  39 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 398 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda