- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 08,00 sati Bos.Krupa ul.Unska krivično djelo - utaja protiv NN lica. Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 14,15 sati ul.511 Slavne krivično djelo - stavljanje u promet opojnih droga od strane 1 lica.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djeli.

U 17,25 sati Jezerski na lokalnom putu, saobraćajna nezgoda - zbog neprilagođene brzine uslovima puta vozač mopeda izgubio kontrolu nad istim.1 lice zadobilo teže tjelesne povrede, 1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  2 8    pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 08,30 sati prekid u isporuci vode u ul.5 Korpusa. Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas povremeni  prekidi u isporuci električne energije u naselju Oraščani.Radovi na niskonaponskoj mreži.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 17 C , vlažnost zraka 88,0% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  40 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 355 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda