13. juna navršava se dvadeset treća godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

 

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu godišnjica će se i ove godine obilježiti na prigodan način.

 

U utorak, 13. juna u 09.30 sati položit će se cvijeće na Centralnom šehidskom spomen-obilježju a zatim i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića.

 

Nakon toga kreće se na šehitluke u Jezerskom gdje će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

 

Tevhid povodom dvadeset treće godišnjice od preseljenja na ahiret Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se u Gradskoj džamiji u Bosanskoj Krupi poslije podne namaza od 13.30 sati.

 

Pozivamo sve koji cijene lik i djelo komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića da se pridruže prigodnom obilježavanju dvadeset treće godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku.

 

P r o t o k o l

09.30 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju

10.00 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući k-danta Crnkića

11.00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na šehitlucima u Jezerskom

13.30 – Tevhid u Gradskoj džamiji u Bosanskoj Krupi

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava  da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke.Nije bilo narušavanja javnog reda i mira,saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 1 2    pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 10  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode ul.Hodžinac.Sanacija kvara na mreži i od 08,00 do 12,00 sati u ul.Bužimski put, dio Otočanke i Ivanjski put.Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 77,0% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  42 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 394 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda