I ove godine Međunarodni dan žena je svoju naiskreniju priču na području općine Bosanska Krupa ispisao na tradicionalnoj velikoj svečanosti u Domu kulture u Bosanskoj Krupi,a autorstvo su potpisali dječaci i djevojčice iz Dječjeg vrtića u Bosanskoj Krupi.Najiskreniju,najtopliju ljubav ispjevala su,izrecitirala i plesom razveselila nasmijana,razdragana dječja srca,osmijesi,rukice i nogice.

Lavići,Pačiči,Leptirići ,Pčelice,Bubamarice,Ribice,svi zajedno, su svoju ljubav prema mamama donijeli na binu Doma kulture i bez teksta ostavili sve one koji su dio ovog dana poklonili njihovom programu.

Osmi mart, Međunarodni dana žena je  već tokom febvruara zaposlio je djevojčice i dječake svih odgojnih grupa u Dječjem vrtiću Bosanska Krupa,jer su oni  ,zajedno sa svojim učiteljicama, proteklih sedmica vrijedno radili na pripremi čestitki i učenju pjesmica za nastupe, kojima su danas  mamama,sestrama,majkama,bakama i tetama kazali koliko ih vole i koliko su sve one važne u njihovim životima.

U Domu kulture u Bosanskoj Krupi  mame su dočekali prekrasni panoi puni ljubavi najljepših riječi za njih.Izrada čestitki, crteža, panoa,te učenje plesnih koraka koje će izvesti na priredbi nije bila teška,kazale su vrijedne učiteljice, jer djeca su znala da to sve rade za majke koje su ih rodile i odgojile i čija ih ljubav ,zajedno sa ljubavlju njihovih očeva i najbližih vodi kroz život.

"Mama to je šapat noći, mama to je sunca sjaj, mama to je osmijeh zore, mama to je bijeli dan…"a uglas su govorili- moja mama je najbolja mama jer daje svom djetetu i i zaslužuje sve poklone na svijetu. 

"Uspori malo, mama, uvijek negdje žuriš, uspori malo, mama, stalno negdje juriš, uspori malo, mama, skuhaj nam jedan čaj, uspori malo, mama, svog vremena mi minut daj", neki su od stihova   koje su  djeca  naučila za svoju mamu.

Almira Šertović ,direktorica Dječjeg vrtića je čestitala svim mamama Dan žena i kazala da se djeca uvijek najvišen raduju ovom danu,a  da je i je i učiteljicama zadovoljstvo pripremati priredbu za ovaj dan,tako da sav trud je u ime čiste ljubavi i želje da ljudska prava se više poštuju kada su u pitanju majke i njihova uloga u životima svih,muškaraca i žena.

A djeca su kazala sve :Sve na svijetu se kupiti može,kad se male ruke slože,samo se jedno kupiti neda,ljubav u očima majke koja te gleda.Zato su uz današnji divni,veseli dan poručili :

„Za tvoj dan mila mama,kažem ti veliko hvala,za svaku riječ,osmijeh i dodir koji i meni dala“. 

(Lavovi su izveli igrokaz o mami,Pačiči su pjevali :Mama voli bebu,Najljepša mama na svijetu,Drage ruke moje mame,Oči moje mame,Mama.

Leptirići su letjeli uz Kad se male ruke slože,Brat i sestra,uz Maminu ruku i ono što „Neko kaže“ i sletjeli u Oči svoje mame. 

Pčelice su ispričale priču za mamu –Ti i ja,umilili se u pjesmu Moja mamica,zapitali mame „Koga ti voliš više“,zamislili se šta bi bilo Kad bi mama jedan dan bila dijete.

I Ribice su ispjevale ljubav prema mami,uputili najljepšu čestitku i priznali da je najljepša stvarna bajka-svepriznata ljubav koju daje majka.) 

Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 555 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda