Drveni most u centru Bosanske Krupe na čijoj se potpunoj rekonstrukciji radi oko tri mjeseca danas će, na radost svih Krupljana, naročito onih koji imaju svakodnevnu potrebu njegovog korištenja, biti stavljen u funkciju. 

Do potpunog završetka preostale su još manje i jednostavnije intervencije od kojih ne zavisi prohodnost. Sanacija Drvenog mosta, koji predstavlja jednu od samo dvije veze desne i lijeve obale Une u užem jezgru grada, Općinu Bosanska Krupa koštao je skoro 350 hiljada KM. 

„Sretan sam da danas konačno možemo Drveni most pustiti u upotrebu i da će se komunikacija desne i lijeve strane grada vratiti u normalu. Znam da nije bilo jednostavno za vrijeme sanacije, da se mogao koristiti samo željezni most, da ljeto i brojne manifestacije bez Drvenog mosta ove godine nisu bile iste, ali ovo se jednostavno zbog sigurnosti, prvenstveno djece, moralo završiti. Loše vremenske prilike su uspjele poremetiti planove izvođaču u nekoliko navrata, ali se sve uspjelo nadoknaditi. Mislim da danas bez obzira na sve možemo svi biti zadovoljni, jer imamo ljepši i naravno potpuno bezbijedan most“, ističe prilikom obilaska završnih radova načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

Na Drvenom mostu sa četiri riječna jarma i pet polja rasponske konstrukcije zamijenjena je kompletna drvena konstrukcija i izvršeno pjeskarenje sa nanošenjem zaštite na metalne elemente kontrukcije. Cjelokupna drvena konstrukcija, za razliku od prethodne, izvodila se od rezane građe lišćara da bi se povećala trajnost mosta, te da bi se u potpunosti zadržao njegov oblik i prepoznatljiv izgled.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 18,15 sati Bos.Krupa ul.Badićka narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 17,15 sati na putu R-401 Baštra saobraćajna nesreća - sudar dva teretna motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 2           pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” nije bilo upućenih  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 12,00 sati  prekid u isporuci vode u ul.511 Slavne i 5 Korpusa.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 6 C , vlažnost zraka 92,2 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 2 9 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 519 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda