Danas je svečanim obilaskom Centralnog šehidskog spomen –obilježja u BosanskojKrupi,Šehidskog spomen obilježja u Bosanskoj Otoci ,šehidskih mezarja u Jezerskom i Pištalinama,odato dužno poštovanje šehidima i poginulim borcima 511.slavne brdske brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine, koji su u odmbrambeno-oslobodilačkom ratu,  dali  sebe,svoj život ,za slobodni grad i Općinu Bosanska Krupa ,kako bi, protjerani stanovnici općine Bosanska Krupa, mogli svoj život nastaviti na svojim vjekovnim ognjištima sa kojih ih je aggressor, pod neviđenom topovskom paljbom istjerao,a njihove domove i cijeli grad do temelja popalio I porušio.

17septembar

 

Tradicionalno ,kako to godinama čine u Dječjem vrtiću,dječaci i djevojčice  iz odgojne grupe „Pčelice“danas su sa rođendanskom tortom posjetili općinskog načelnika Armina Halitovića i čestitali mu 17.septembar Dan oslobođenja i Dan grada.U ime svoje i svih njihovih drugara iz Dječjeg vrtića,svih uposlenih,zamolili su ga da njihove  najljepše rođendanske želje prenese svim uposlenicima lokalnog organa uprave,ali i svim građanima i građankama bosanskokrupske općine.                                                                    www.radiobk.ba

Pošto su ovi dječaci i djevojčice ,od nove odgojno-obrazovne godine, porasli do starije grupe u Vrtiću i pošto su dobili ime Pčelice,a kako  su, kroz svoj rad, upoznali vrijednosti meda i pčelica,njihov izbor je bio da tete u Vrtiću ,za ovaj dan,ove godine ,za općinskog načelnika i uposlenike Općine,naprave medenu tortu.

Opčinski načelnik ih je počastio sokićima i darivao bojankama,te razgovarao sa malenim o njihovim budućim zanimanjima.                       www.radiobk.ba

Inače Javna ustanova  „Dječje obdanište i dom učenika“ i Općina Bosanska Krupa, imaju izuzetno dobru suradnju,pa su tako realizirali nekoliko zajedničkih projekata koji su ovu Ustanovu pretvorili u odgojno-obrazovnu ustanovu sa najboljim uvjetima za predškoski odgoj na području Unsko-sanskog kantona.Od svih aktivnosti,ova današnja,rođendanska,oduvijek je ispunjena radošću,pjesmom i zajedničkim fotografiranjem za uspomenu.

A rođendanska čestitka gradu je i najljepša kada je u svom srcu nose I daruju najmlađi stanovnici našeg grada.

Dževda Štancl

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava  da u proteklom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda, narušavanja javnog reda i mira kao ni krivičnih djela.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 34           pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” nije bilo upućenih  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 10.00 do 12.00 sati prekid u isporuci vode u Ul.Dana nezavisnosti i Branilaca grada  zbog sanacije na kvara mreži.  

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 17 C , vlažnost zraka 83,9 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 27 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 762 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda