U 13. kolu I NL USK NK“Bratstvo“ je na svom terenu sa visokih 7:0 savladalo ekipu NK“Bajer 99“ iz Velagića kod Ključa. U listu strijelaca upisali su se Mirando Bajramović sa četiri gola, Nurija Hasanagić dva gola i Adis Balkić jedan pogodak. U istom kolu NK“Željezničar“ izborio je vrijedan bod u Vrnograču protiv Mladosti. Rezultat je bio 1:1, a strijelac u našem timu bio je Armin Velagić. Bratstvo je prvo na tabeli sa 33 boda,dok je Željezničar treći sa 27 bodova.  

   

© 2016 www.radiobk.ba
 

Ekipa NK“Sloga“ iz Bosanske Otoke na otvaranju proljetnog dijela prvenstva II NL FBIH – grupa Zapad poražena je na svom terenu od Borca iz Izačića sa 1:0. Na tabeli je prva Iskra iz Bugojna sa 20 bodova , dok je Sloga 6 sesta sa 14 bodova.

 

© 2016 www.radiobk.ba

 

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva I NLFBIH za žene nogometašice ŽNK“Sloga“ doživjele su poraz u Bugojnu od ŽNK“ Iskra“ rezultatom 11:0, dok nogometašice ŽNK“Željezničar“ utakmicu u Širokom Brijegu nisu odigrale.Novi termin biće poznat naknadno.

 

Emir Sedić

Obavještavaju se svi zainteresovani da je u Unsko-sanskim novinama „Krajina“, od petka, 1.aprila 2016.godine, JU „Kantonalni fond za pomoć u stambenom zbrinjavanju i zapošljavanju boračkih populacija, prognanih osoba i socijalno ugroženih kategorija“ objavilo:

 

JAVNI POZIV

za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za pomoć u stambenom zbrinjavanju

boračkih populacija, prognanih osoba i socijalno ugroženih kategorija a koja nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje

 

Pravo na dodjelu bespovratnih sredstava imaju pripadnici boračkih populacija, prognanih osoba i socijalno ugroženih kategorija pod sljedećim uslovima:

-          da nisu koristili bespovratna novčana sredstva Fonda

-          da nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje i

-          da su u roku propisanom Javnim pozivom predali kompletnu dokumentaciju

 

Bespovratna sredstva dodjeljivaće se u iznosu do 5.000 KM s tim da mogu biti odobrena i u manjem iznosu zavisno od nalaza Komisije Fonda.

 

Javni poziv ostaje otvoren 21 dana od dana objavljivanja, počev od 1.aprila 2016.godine.

 

Jedinstveni obrazac prijave za odobravanje kredita može se dobiti neposredno u Fondu u Bihaću, ulica 501.slavne br. 10 ili općinskom organu uprave nadležnom za boračko-invalidsku zaštitu koji se u Bosanskoj Krupi nalazi u ulici 511.slavne bbr.

 

Sva potrebna dokumentacija i način podnošenja prijava te sve druge informacije sadržane su u Javnom pozivu Kantonalnog fonda koji je objavljen u Unsko-sanskim novinama „Krajina“ od petka, 1.aprila 2016.godine.

"Krupa kabine" u 2015. ostvarile izvoz od 12,6 mil EUR - U planu proširenje proizvodnog prostora u Bosanskoj Krupi za 2.000 m2

Sa proizvodnjom od 65 kabina dnevno za sve velike kompanije koje proizvode radne mašine, traktore i kombajne, firma "Krupa kabine" iz Bosanske Krupe u prošloj godini ostvarila je izvoz vrijedan 12,6 mil EUR.

Od kada ih je 2006. godine privatizovala italijanska grupacija SIAC, koji su lideri u proizvodnji kabina za radne i poljoprivredne mašine, "Krupa kabine" bilježe konstantan rast u svim pogledima.

- Od 90 zaposlenih koliko ih je bilo 2006. godine, sada u firmi radi 220 ljudi, a u ovom mjesecu planiramo da zaposlimo još 15. Takođe, proširili smo i proizvodni prostor za oko 4.200 m2, a u planu je i proširenje za još 2.000 m2 – rekao je u intervjuu za "eKapiju" Emil Fajić, menađžer prodaje u "Krupa kabinama".

Fajić dodaje da je dosta investirano i u nabavku novih mašina. Naime, kupljena su dva nova lasera "Trumpf" i "Prima Power", zatim nova presa za savijanje limova, kao i aparat za varenje najnovije tehnologije "Lincoln".

- Do skora smo morali da kupujemo azot, a sad smo nabavili generator za proizvodnju azota i riješili taj problem. A u planu nam je još jedna investicija koja je u procesu realizacije, a to je kupovina lasera za obradu cijevi.

U 2015. u ovoj firmi je napravljeno oko 12.000 kabina za sve velike kompanije koje se bave proizvodnjom radnih i poljoprivrednih mašina, kao što su "Caterpillar", "Liebherr", "John Deere", "Masey Ferguson", "Claas", "Agco", JLG, CNH, "Hardi", "Kubota" itd..

- Od skora radimo i sa firmom SINT koja se bavi proizvodnjom reklama za benzinske pupme (MOL, Q8 itd) i reklama za razne koncesionare u Evropi ("Mazda", Unicredit itd). Za njih radimo nosače reklama za sve koncesionare "Mazde" u Evropi koji su visoki od 4 do 6,5 metara i nosače zastava za MOL benzinske pumpe koji se kreću od 6 do 9,5 metara visine, što je za "Krupa kabine" jedan novi poduhvat koji smo uspjeli da realizujemo u vrlo kratkom vremenskom periodu – kaže Fajić.

Većina sirovina potrebnih za proizvodnju u "Krupa kabinama" dolazi iz EU.

- Kvalitet koji se od nas zahtjeva, trenutno se ne može naći na domaćem tržištu. Mada, mi nastojimo da nađemo i dobavljače u BiH sa kojima bismo zadovoljili jedan dio naših proizvoda – dodaje sagovornik "eKapije".

Fajić ističe i to da je skoro cijela proizvodnja namijenjena za izvoz i da samo jedan dio rade za novog kupca iz BiH.

- Imamo dosta ponuda koje su na razmatranju kod naših sadašnjih kupaca, a i nekih novih potencijalnih klijenata od kojih zavisi da li će biti povećanja kapaciteta proizvodnje i novih ulaganja u proizvodne prostore. Trenutno radimo na našem maksimumu i proizvodimo oko 65 kabina dnevno, a godišnji kapacitet u ovom trenutku je oko 13.650 kabina.

U "Krupa kabinama" posjeduju certifikate IS0 9001/2008, ISO 3834-2 i najnoviji EN 1090-2. A što se tiče planova za naredni preiod, Fajić kaže da u ovoj godini uvode nove proizvode - "Liebherr Telehander Telfs" i nove kabine "CarraroAgritalia", "Caterpillar D6K Army" i "JLG Roadrunner".

izvor: eKapija

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 544 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda