u utorak  je u Bosanskoj Krupi pod predsjedavanjem predsjednika Organizacionog odbora,načelniika općine Arrmina Halitovića održan sastanak na kome je odlučeno da se bez obzira na vremenske prilike 4.bosanskokrupsk čorbarijada održi u subotu 30.maja 2015. godine .

 

Po četvrti  put  Općina Bosanska Krupa i ŠPD“Unsko sanske šume“ organizuju  cjelodnevno  druženje gradana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju .

Četvrta  bosanskokrupska „Čorbarijada“ održava se u subotu 30.05.2015.godine kod Šumarske kuće u Šujnovcu a prema najavama o očekuje se rekordan broj  ekipa koje će se takmičiti u spravljanju najbolje čorbe.Ove godine pored tradicionalnih čorbi može se kuhati i sve druge vrste jela sa kašikom uključujući trahanu, begovu čorbu  i razne vrste  pilećih  i ribljih čorbi .

 

Manifestacija,bez obzira na vremenske prilike , počinje 30.maja paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od  10 do 13 sati  kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici.  Za pobjednike su obezbjdjene vrijedne nagrade a posebna priznanja dobit će i najveselija te najmladja ekipa,najstariji i najmladji učesnik,najorginalnije ime, najljepše uradjene majice i po prvi put ekipa sa najlošije napravljenom čorbom .  Za sve posjetioce obezbjedjen je  besplatan vojnički grah te prostor za osvježenje i odmor i zabavni program do večernjih sati.

 

Ekipe za Čorbarijadu  mogu imati  neograničen  broj članova od kojih će tri člana učestvovati u spravljanju čorbe . Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Popbjednike će odrediti stručni žiri . Ekipa pobjednika sa treće   čorbarijade može  učestvovati samo   van konkurencije !

Prijave ekipa se mogu izvršiti kod Refika Selimagića Keksa do 29.maja 2015.godine u 18 sati a više informacija možete dobiti na mobitel 061 726 457.Učešće na čorbarijadi je besplatno.

 

Rezervacija mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši  se kod Refika Selimagića  . Broj lokacija za prodaju osvježavajućih pića je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

 

4.Bosanskokrupska čorbarijada, 30.maj  2015.godine od 8 sati.

Centar za kulturu i informisanje Bosanska Krupa vas poziva na promociju poeme
“ Hava majka Prijedorčanka“,autora Admira efendije Muhića.
U Domu kulture u Bosanskoj Krupi,u četvrtak,7 maja 2015. Godine, poema koja je literani i ljudski dokument o majci koja je živa bol,opomena i hrabrost.
Poema je priča o Havi majki Prijedorčanki.
Šest sinova i muž su rukom zločina istrgnuti iz života majke Have. 
Ona je preživjela i živi:
Živjela je da bi pronašla tijela svoji sinova i muža i umezarila ih u kozaračke Zecove.
Danas živi da bi svojom boli i trajanjem opominjala da jesu,a da nikad više,nikom,ne učine takav zločin 
Dom kulture Bosanska Krupa ,četvrtak 7.maja u 19 sati Poema „Hava majka Prijedorčanka“uz 
autora Admira efendiju Muhića
i promotore:
Ferid Dino Krak-organizator promocija poeme Hava majka Prijedorčanka
Dzevad Ponjevic,profesora bosanskog jezika i književnosti 
Budite dio lanca istine u borbi protiv zaborava.
Vrata Doma kulture u Bosanskoj Krupi su otvorena i za vas:
u četvrtak u 19 sati Poema „Hava majka Prijedorčanka“-autora Admira efendije Muhića

U Bihaću je dana 04. maja 2015. godine održan radni sastanak na temu Let’s do it- očistimo Bosnu za 1. dan –  2015.”

 

Radnom sastanku su prisustvovali gradski/općinski koordinatori za akciju i predstavnici Udruženja građana “Ruke” iz  Sarajeva. Predstavnici Ministarstva prisutne su upoznali sa aktivnostima vezanima za akciju koja će  se održati 09. maja 2015. godine s početkom u 10 sati, te obavijestili prisutne da će Ministarstvo ove godine akciju financijski podržati  za sredstvima u iznosu od 8.000 KM, odnosno da će svakoj općini dodjeliti sredstva u iznosu od 1.000 KM za nabavku potrebnog materijala, sendvića i osvježavajućih napitaka za učesnike akcije.

Gradski/općinski koordinatori upoznali su prisutne o lokacijama na kojima će se izvoditi akcija a predstavnici Udruženja građana “Ruke” iz Sarajevo podjelili su koordinatorima promotivne materijale.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u subotu 09. maja 2015. godine, sa početkom u 10 sati poziva sve građane Unsko-sanskog kantona da se u svojoj općini uključe u najveću volontersku akciju u Bosni i Hercegovini koja se održava pod nazivom “Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan”.

 

 

Ugovor o podjeli troškova za provođenje mjera energetske efikasnosti javnih objekata za pet obrazovnih ustanova Unsko-sanskog kantona u sklopu GED projekta potpisan je danas u Bihaću.

 

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Vlada i općine Unsko-sanskog kantona kroz projekt “Zeleni ekonomski razvoj” (GED), s ciljem zadovoljavanja najnovijih standarda energetske efikasnosti, rade na rekontrukciji javnih objekata, škola, vrtića i bolnica.

 

Ugovor su prvo potpisali Tahir Nuhić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona i Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP BiH, a zatim je potpisan ugovor između  UNDP-a i načelnika općina Bosanska Krupa, Sanski Most, Ključ, Cazin i Bužim.

 

Energetski efikasni objekti će omogućiti da zime budu toplije za više od 3.000 mališana i učenika u JU OŠ "Druga osnovna škola" Bosanska Krupa, JU OŠ "5. oktobar" Sanski Most, JU SŠ "Srednja mješovita škola" Ključ, JU Dječije obdanište "Hasnija Omanović" Cazin i JU OŠ "Bužim" Bužim.

 

Ovo je veliki dan za Drugu osnovnu školu u Bosanskoj Krupi, za njene đake, za uposlene, ali i za mene. Potpisao sam ugovor za sredstva koja ćemo utrošiti na ugradnju vanjske stolarije, izradu fasade i izolaciju krova. Time ćemo zaista dugoročno riješiti velike probleme ove obrazovne ustanove koja je početkom godine bila škola slučaj, u kojoj se zbog kvara na kotlu morala obustaviti nastava. Stvari se nekad na svu sreću brzo rješavaju, do početka naredne školske godine imat ćemo školu u novom ruhu, sa mnogo boljim uslovima za rad.  Dakle, uz skoro obnovljeno centralno grijanje, novu peć, stvorit ćemo značajne uštede i povećati sigurnost u objektu. Sve će koštati oko 250 hiljada, od toga Općina Bosanska Krupa osigurat će 50 hiljada”, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Provođenje energetske efikasnosti za tih pet objekata, kao i za već ranije potpisani ugovor za JU ''Dom zdravlja Velika Kladuša'', ukupno vrijedi 1.000.000 KM, od čega općine učestvuju sa 250.000 KM, Vlada USK-a sa 250.000 KM i UNDP sa 500.000 KM.

 

Ukupna vrijednost GED projekta, uključujući i finansijsku podršku Švedske, iznosi 10,7 miliona eura.

 

Projekt sufinansiraju UNDP, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, kantoni i općine u BiH.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

4. 5. 2015. god.

Nakon što su pioniri KK Koš poraženi u Bijeljini od ekipe Budućnosti u Ligi Mladih, kadeti su popravili utisak i savladali Budućnost rezultatom 75-62.

Već je prva četvrtina pokazala u kojem će smjeru krenuti ova utakmica, jer su košarkaši gostiju bili puno raspoloženiji za igru od domaće ekipe. Tako je Koš na kraju ovog dijela igre vodio sa 16-9.

Druga četvrtina donijela je dosta ravnopravniju igru, a domaća ekipa je bila nešto bolja od gostiju, tako da se na poluvrijeme otišlo sa smanjenim vodstvom Koša. Rezultat je bio 36-31.

Gosti su pokazali da su kvalitetnija ekipa u trećoj četvrtini, kada su sa jako dobrim periodom igre došli do nedostižne razlike. Rezultat je na ulasku u posljednju četvrtinu iznosio 57-45 za Koš.

Koš je nastavio sa boljom igrom i u posljednjoj četvrtini i nije dozvolio da dođe do ikakvih iznenađenja. Meč je tako okončan rezultatom 75-62 za gostujuću ekipu.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Eman Šertović sa 21 poenom, skokom i 4 asistencije. Odličnu partiju pružio je i Amar Barukčija sa 13 poena, 9 skokova i 3 asistencije, dok je Vedran Mirković ubacio 12 poena, uz 10 skokova i 3 asistencije.

U redovima domaće ekipe, Nikola Đaković je zabilježio 18 poena i 5 skokova. Nemanja Divljanović odigrao je odličan meč sa 17 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

KK BUDUĆNOST BN: Vlačić 6, Petrović, Pejović 2, Kusturica, Todorović, Višnjić 14, Divljanović 17, Manojlović, Marković 3, Savić, Modraković 2, Đaković 18

KK KOŠ: Arslanagić 6, Pehilj 2, Đuliman, Dedaić 2, Terzo 12, Novo, Šertović 21, Čagalj, Barukčija 13, Hanjalić 1, Ovčina 6, Mirković 12

 

SPORT033.ba

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 592 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda