Suradnja gradjana,Vlade Unsko sanskog kantona i Općine Bosanska Krupa još jednom se pokazala plodonosnom. Ovaj put  zajedničkim angažovanjem i finansiranjem  asfaltirano je 500 metara lokalne saobraćajnice u Naselju Smajilovići  u MZ Pištaline a izgledan je i nastavak projekta i  potpun završetak asfaltiranja ove saobraćajnice.

Zaseok Smajilovići  u Mjesnoj zajednici Pištaline jedan je od najudaljnijih od sjedišta ove mjesne zajednice i sve do prije  nekoliko dana sa ostatkom, mjesne zajednice bio je povezan uskim makadamskim putem.Upravo taj put bio je žila kucavica  tokom agresije na našu zemlju jer je s njim bila najbliža veza  sa  otočkim ratištem  i svakodnevno je tim putem prolazilo na stotine  boraca i starješina koji su se spuštali na prvu liniju u Bosansku Otoku.Inicijativa za asfaltiranje ovog puta u ukupnoj dužini od 1 500 metara i povezivanje sa naseljem Begići u Mjesnoj zajednici Jezerski potekla je od Mjesne zajednice Pištaline:

Realizaovan je još jedan infrastrukturni projekat na relaciji  Baltići - Smajiloviči u ukupnoj dužini od 500 metara. Sve je ovo koštalo 60.000 KM od kojih je Vlada USK dala 30000 od sredstava GSM licence,mještani su prikupili 20.000 a općina je pomogla sa 10.000 KM.Mi planiramo dalje aktivnosti i uskoro nastavljamo dalje- riječi su Asmir Hadžipašića   , predsjednika MZ  Pištaline

Značajnim sredstvima  uključili su se i mještani  koji gravitiraju ovoj saobraćajnici. Za ovu priliku predsjednik gradjevinskog odbora Ahmet Baltić  je rekao:“ Ovo je od velikog značaja za sve nas.Ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovom ali ovdje nećemo stati.Idemo dalje!

Konačnu saglasnost za asfaltiranje saobraćajnice dala je općina Bosanska Krupa i dio sredstava od GSM licence koji je priopadao ovoj općini usmjeren je u ovaj projekat

„U ovoj godini smo potpisali mnogo ugovora za projekte i evo ovo je jedan od njih.zajednički je u put investirala Vlada USK preko GSM licence,mještani i općina Bosanska Krupa i to je dobar recept za dalji nastavak za koji se nadam da će ubrzo uslijediti“ rekao je izmedju ostalog općinski načelnik Armin Halitović.

Mještani  pored čijih kuća prolazi ova saobraćajnica već su krenuli u akciju prikupljanja sredstava za potpuni završetak projekta i izlazaka na regionalni put Bosanska Krupa – Jezerski u naselju Begići i s pravom očekuju da će  i dalje imati pomoć Općine Bosanska Krupa i Vlade Unsko sanskog kantona kako bi se kvalitet života ali i uslovi za poljoprivrednu proizvodnju,od koje živi većina stanovništva  u ovom  kraju poboljšali.

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 604 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda