Kada neko uspije otići gledati europsko  prvenstvo u  bilo kojem sportu je veliki uspjeh a kada vam se posreći da u sportu kojim se bavite budete predstavnik svoje domovine na najvećoj europskoj  smotri i još dolazite iz malog kluba i male sredine onda se to sigurno zove ostvarenje sportskog sna.takav sportski san poslije učešća na Svjetskom prvenstvu u Španiji ostvario se Džejlanu Šabiću  iz Bosanske Otoke ,članu Karate kluba Feniks iz Bosanske Krupe .

Džejlan Šabić,član Karate kluba „Fenix“ iz Bosanske Krupe i njegov trener Mujo Begić pozvani su danas u kabinet načelnika Općine BosanskaKrupa kako bi  razgovarali o velikom uspjehu ovog mladog sportaša . Džejlan je jedan od najuspješnijih članova KK“Fenix“ čije je ime već prepoznatljivo u značajnim  krugovima u karate sportu.Njegov uspjeh je rezultat kvalitetnog i ispravnog rada u ovom klubu koji je već ranije iznjedrio reprezentativce i učesnike na velikim svjetskim takmičenjima,Igora  i T anju Umićević .On se zahvalio načelniku na prijemu i rekao da je za njega veliki uspjeh što ide na europsko prvenstvo u Portugal ali da se ovog puta želi  dokazati kao već iskusan takmičar u svojoj kategoriji i zabilježiti rezultat bolji od onog sa svjetskog prvenstva.

Načelnik Halitović se interesovao za uslove u kojima se pripremao Džejlan i još jednom istakao neohodnost što skorije izgradnnje zatvorenog sportskog objekta koji će omogućavati još kvalitetniji rad  sportistima koji se bave dvoranskim sportovima. Džejlanu je poželio sreću  i  obećao  dalju pomoć općine Bosanska Krupa u njegovom sportskom uspjehu. Treneru Muji Begiću je čestitao na uspješnom vodjenju kluba  i izrazio očekivanja da će pored Džejlana uskoro još neko iz Bosanske Krupe osjetiti draž takmičenja na europskoj i svjetskoj sceni.

Trener Mujo Begić  se zahvalio načelniku Halitoviću na stalnoj pomoći Karate klubu Feniks i obećao da će svi oni koji dodju u karate klub feniks  tako sigurno biti  zdraviji,poslušniji i  obrazovaniji od onih koji zanemaruju sport i imaju neke druge životne preokupacije.

Ademir Mesić 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 590 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2011 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda