Na zahtjev boračkih udruženja sa nivoa Unsko-sanskog kantona i Općine Bosanska Krupa održan je sastanak sa  Arminom Halitovićem , načelnikom općine Bosanska Krupa  . Boračka udruženja inicirali su sastanak sa načelnikom Halitovićem  zbog, kako navode, zabrinutosti  informacijama da su bili planirani i napadi na institucije Općina  u Unsko sanskom kantonu , kao i na institucije općinskih načelnika u svim gradovima kantona.

Predstavnici  boračkih  udruženja istakli  su da podržavaju svaki vid protesta koji mirnim putem iskazuju nezadovoljstvo stanjem u društvu, ali ne prihvataju i neće dozvoliti nikome da uništava imovinu države Bosne i Hercegovine.

“ Na osnovu poziva boraca kordinacija je  održala je sastanak i biti ćemo u stalnom zasjedanju. Prije dva dana je pobijedila demokratija i svi zahtjevi građana su legalni, ali nećemo niti jednog trenutka dozvoliti da se ruši ono što smo branili .Oni koji su branili državu 1992.godine znaju šta stoji iza svega i nećemo dozvoliti da i jedna stvar ide pogrešnim putem.Oni koji iz vlasti trebaju odgovarati neka to i urade , ali ništa nećemo prepustiti slučaju i nećemo dozvoliti anarhiju i spremni smo braniti naš grad kao i 1992.godine “- kazao Almir Tutić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca F BiH.

 Predstavnici boračkih udruženja  pozvali su građane na suzdržanost i dostojanstvo , a posebno su istakli zadovoljstvo što su svojim autoritetom i prijedlozima na miran način okončali vanrednu sjednicu Skupštine USK-a na kojoj je Hamdija Lipovača, dao  ostavku Skupštini USK-a.

“ Patriotska liga USK-a poziva sve borce i domoljube koji su branili državu od 1992 do 1995.godine.  da danas i narednih dana brane svoj grad od bilo kakavog devastiranja i unošenja haosa u rad institucija. Nećemo dozvoliti da se iz drugih regiona prenosi stanje haosa kod nas  Unsko sanski kantona  “- rekao je Besim Dizdarić,predsjednik Udruženja boraca PL USK

Općine su sada ostale temelj države i treba ih maksimalno zaštiititi jer su institucije na višim nivoima ili u ostavkama ili tehničkim mandatima,osim toga Općinska vijeća i općinski načelnici koji na našem kantonu dolaze  iz svih političkih opcija tek su godinu dana na vlasti od izbora i ne trebaju podnositi ostavke već zasukati  rukave i raditi u intzeresu gradjana  ,moglo se izmedju ostalog čuti na ovom sastanku

„Pratimo posljednja dešavanja u našem Kantonu i nismo se miješali i sad kada su građani izašli sa zahtjevima a posebno sa onim vezanim za smjenu premijera mi podržavamo sve zahtjeve i mirno okupljanje. Ono što pojedinci najavljuju da će demolirati zgrade Općine Cazin, Bihać i Sanski Most za nas je neprihvatljivo i mi to nećemo dozvoliti jer to nismo dali u ratu da se pali. Podržavamo legalne zahtjeve i mirne proteste , ali mi ćemo braniti institucije i biti sa našom policijom “ – kazao je Agan Elkasović, predsjednik Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja USK-a. Načelnik Halitović zahvalio je predstavnicima svih boračkih udruženja na sastanku kojeg su inicirali , kazavši da su to ljudi koji su i 1992.godine kao i i danas najsvjesniji dio društva  i nude svoju pomoć u zaštiti institucija  ove države  od bilo kakvog devastiranja.

Načelnik Halitović upoznao je predstavnike boračkih populacija sa zaključcima  Kolegija OV Bosanska Krupa  i rekao da će se u narednim danima sigurno intenzivirati rad na rješavanju svih problema koji su općinska nadležnost  te izrazio zahvalnosr, demonstrantima koji su  bili izuzetno korektni i nisu uništavali državnu i pohvalio angažman Policije i koja je svoj posao obavila izuzetno profesionalno i bez ijednog incidenta.

„Ja podržavam sve opravdane zahtjeve  koje su iznijeli protestanti  a kako sam i rekao i ja ću se pridružiti zahtjevima za ukidanje kantona jer taj nivo vlasti samo sprječava da lokalne zajednice dišu punim plućima i da lokalna zajednica izvršava sve obaveze koje joj zakon nameće.U Narednim danima napravit ćemo listu prioriteta  koje mi možemo rješiti i listu prioriteta koje moramo uputiti kantonalnim  i federalnim institucijama .Mi ćemo svoje sigurno uraditi a za ostale nivoe ja ne mogu garantovati,rekao je izmedju ostalog općinski načelnik Armin Halitović.

Stalna komunikacija kako sa općinskom kordinacijom temeljnih boračkih organizacija tako i sa istom, kordinacijom na kantonalnom nivou biće nastavljena a medjusobnim informisanjem će se pokušati postići maksimalno jedinstvo koje treba rezultirati rješavanjem realnih zahtjeva protestanata koji na miran i dostojanstven način traže svoja prava.

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 539 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda