Protekla sedmica u našoj zemlji, pa i u Bosanskoj Krupi bila je iznimno teška i stresna. Svjedoci smo nemilih dešavanja, paljenja institucija u nekoliko većih gradova, ogromnih gubitaka o kojima će se tek govoriti. U znak podrške protestantima iz Tuzle, podršku su na isti način uputili i građani Sarajeva, Zenice, Bihaća, te drugih bh. gradova. Protesti su održani i u općini na čijem sam čelu, ali na svu sreću, ipak mirni i dostojanstveni. Povodom toga, želim da se kratko osvrnem na cjelokupnu situaciju i uputim jasnu poruku.

 

Prije svega, da se zahvalim poštenim i razumnim građanima općine Bosanska Krupa koji su uvidjeli da vandalizam i uništavanje općenarodne imovine nije rješenje, nego korak unazad, nešto zbog čega ćemo svi snositi posljedice, materijalne, duševne ili socijalne.

 

Osim toga, ističem da sam uvijek razumio i da ću uvijek razumjeti opravdanost traženja rješenja problema s kojima se suočavaju građani. Napominjem da u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima u radu dajem punu podršku pronalasku tih rješenja.

 

Težište moga rada bit će razvojni projekti na kojima sam i do sada radio, o čemu su uostalom građani bili redovno i blagovremeno obavještavani.

 

Napominjem i to da podržavam opravdane zahtjeve građana za stvaranje funkcionalne države bez kantona i Federacije.

 

Drago mi je što je agonija kantonalne Vlade završila, jer je ta agonija nepovoljno djelovala na moj rad, na rad organa uprave, ali i rad Općinskog vijeća u Bosanskoj Krupi.

 

Ovom prilikom, još jednom pozivam građane da zajedno radimo na razvoju općine, da štitimo i čuvamo ono što smo u ratu krvlju odbranili, a poslije rata mukotrpno obnovljali ili gradili. Na kraju, molim građane Bosanske Krupe da ne nasjedaju na manipulacije pojedinaca i grupa koji kroz pokušaje stvaranja anarhije traže ostvarenje ličnih sebičnih interesa.

 

 

 

             OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                                                Armin Halitović

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 567 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda