Dana 03.03.2013.godine u Tuzli je održan XIV otvoreni turnir "TUZLA OPEN 2013" na kojem je uzelo učešće preko 1.400 takmičara iz preko 100 klubova iz cijelog Regiona. Takmičenje se, iako se održavalo na čak 7 tatamija, odužilo dugo u noć, tako da su pojedini takmičari došli na red tek oko 21.30 sati kasno uvečer, što je itekako predstavljalo problem za ionako od puta umornu djecu.

Turnir TK-a Open je ujedno i IZBORNO TAKMICENJE za sve reprerezentativne selekcije koje ucestvuju na Balkanskom prvenstvu.(sve reprezentacije osim Seniorskih)

Na takmičenju su uzeli učešće i karataši KK Feniks iz Bosanske Krupe osvojivši 4 medalje i to:

1. Oraščanin Šejla - zlato kate
2. Begić Iman - zlato borbe 
3. Šabić Džejlan - bronza borbe
4. Oraščanin Nejra - bronza borbe

Veoma blizu osvajanja bronzane medalje bili su i Dupanović Advan, Ćosić Lejla i Halilović Adis koji su se borili u repasažu.

Zlatnu medalju i prvo mjesto osvojila je još jedna Krupljanka i bivša članica KK"Feniks" državna prvakinja Tanja Umićević.

Bogat košarkaški vikend- tri pobjede selekcija KK Bratstva

Košarkaški klub Bratstvo, tačnije njegove mladje selekcije tokom vikenda odigrali su čak četiri prijateljske utakmice . Prvo su igrali predpioniri  od kojih je ovo mnogima bila i prva prava utakmica u životu. Oni su izgubili od svojih vršnjhaka iz ekipe Bosna XXL iz Bihaća a koševe za bosanskokrupske predpionire davali su Grošić Sead, Bužimkić Danis, Hodžić Adis i Nuhanović   Saud. Iako su izgubili zaslužili su čestitke za požrtvovanost i želju za bavljenjem ovim lijepim sportom.

Pioniri su medjutim bili bolji od svojih vršnjaka iz Bihaća. Pobjedili su rezultatom 87:63 a kod ekipe Bratstva najefikasniji je bio Šertović Eman koji je postigao 38 koševa. Koševe su još davali Grošić Sead 27, Kadić Dino 9 i Balićevac Amar 7 a igrali su i Kurtović Almir,Salkić Nermin i Šertović Halid.

Djevojke su u podmladjenom sastavu igrale protiv ekipe Sana iz Sanskog mosta i bile bolje rezultatom 31:27.Najefikasnije su bile sestre Šišić,Sanita sa 15 i Elvira sa 6 koševa a još su koševe postizale Vranić Majla 5 koševa , Veladžić Semina 3 koša ,Ičanović Džejlana 2 koša i Veladžić Dženita 1 koš.

U konkurenciji kadeta za koje sada igraju dječaci koji su 1997.godište i mladji košarkaši Bratstva bili su bolji od ekipe Sane iz Sanskog mosta .Mada su gosti igrali sa starijim igračima Bratstvo je bilo bolje a najbolji su bili Dizdarević Edin i Šertović Eman koji su zajedno dali 61 koš (33+28) a u strijelce su se upisali i Grošić Sead koji je postigao 11 ,Jogić Adis sa 10 i Čataković Mustafa sa 1 košem.

Inače ovo je bila prva prava proba i zajednička utakmica sa članovima sekcije KK“Bratstva“ koja djeluje u Bosanskoj Otoci i čiji su članovi na ovim utakmicama bili ravnopravno u sastavu svih selekcija. Ovim je KK“Bratstvo“ pokazalo kako se na vrlo lak način može proširiti baza za stvaranje kvalitetnih omladinskih ekipa a ujedno i proširiti košarkaška igra i u druge djelove općine Bosanska Krupa. Sve ekipe vodili su trenerei Pašalić Benjamin,Alagić Ismet i Šertović Jasenko .

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 496 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda