U nedjelju,u Bosanskoj Krupi,na sportsko-rekreacionom centru „Ade“ održan je drugi po redu turnir u fudbalu za žene koji nosi ime bosanskokrupske heroine Amre Sedić.Amra Sedić je bosanskokrupska djevojka koja je, kao žena-borac 511. Slavne brdske brigade poginula od snajperskog metka u proteklom ratu.

Uprava ženskog nogometnog kluba „Željezničar“ prošle godine je započela organizaciju turnira u čast rahmetli Amre Sedić.Prošle godine takmičile su se četiri ženske ekipe u nogometu i već tada turnir je imao pretpostavku za njegovo ustanovljavanje kao tradicionalnog turnira.

Pobjednice ovogodišnjeg,drugog po redu turnira su nogometašice ekipe „SFK 2000“ iz Sarajeva,prvaka bosanskokhrecegovačke nogometne lige za žene čije se nogometašice takmiče u Europskoj ligi.

Organizator i domaćin turnira je i ove godine bio Ženski nogometni klub „Željezničar“ iz Bosanske Krupe,a generalni pokrovitelj je bio općinski načelnik ,općine Bosanska Krupa, Armin Halitović.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine.

U Bosanskoj Krupi bile su  ekipa Ženskog nogometnog kluba“SFK 2000“ iz Sarajeva,“Salt-city“ iz Tuzle,“Čelik“ iz Zenice,“Mostar“ iz Mostara ,domaćini iz ŽNK „Željezničar“ i Ženska nogometna sekcija „Sloge“iz Bosanske Otoke.

Prvoplasiranu ekipu „SFK 2000“ vodi selektorica A-reprezentacije Bosne i Hercegovine,Samira Hurem koja je istakla da među domaćim nogometašicama ima dosta perspektivnih djevojaka i da očekuje da će bosanskokrupski ženski nogometni klub „Željezničar“ od slijedeće zone započeti takmičenja u okviru bosanskohercegovačke nogometne lige.

Drugo mjesto na turniru pripalo je tuzlanskoj ekipi „Salt-city“ jer su utakmici bile bolje od fudbalerki Željezničara iz Bosanske Krupe,koje su se morale zadovoljiti trećim mjestom,što bi bio i neki realan odnos snaga po onome što je pokazano na terenu.

Gotovo sve učesnice turnira bile su smještene u porodicama članica i uprave domaćina.Vrijeme nije bilo saveznik u dobroj organizaciji ovog susreta,pa su sve utakmice igrale na temperaturama u minusu,uz vjetar i snježne pahulje.

Organizaciju turnira pomoglo je nekoliko privrednih subjekata sa područja općine,a medijski ju je pokrivao Radio Bosanska Krupa.

Dževada Štancl

KUD“Grmeč „ iz Bosanske Krupe organizuje veliki cjelovečermnji koncert pod nazivom“Bosanska Krupa i sevdah u srcu“

Koncert će se održati u petak 29.marta 2013.godine od 19 sati u velikoj Sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi.

Na velikom koncertu KUD-a Grmeč predstavit će se mješoviti hor,folklorna sekcija i orkestar sa solistima a u programu će učestvovati više od 100 članova KUD-a „Grmeč“

Prvi dio koncerta “Bosanska Krupa i sevdah u srcu“ biće protkan tradicionalnim narodnim igrama i sevdalinkama dok će drugi dio imati zabavni karakter.

Ulaz na koncert je 2 konvertibilne marke a ulaznice možete kupiti prije samog koncerta na blagajni Doma kulture.

petak,29.mart od 19 sati veliki koncert KUD-„Grmeč“ “ Bosanska Krupa i sevdah u srcu“

Medijski pokrovitelj koncerta je Radio Bosanska Krupa

 

Vijeće učenika Mješovite srednje škole Safet Krupić vas obavještava da će se u srijedu 27.03. 2013. godine održati humanitarni koncert pod nazivom „ VEČE ZA NOVADA“

Koncert će se održati u velikoj Sali Doma kulture sa početkom u 17 sati.

 

Novad Omerčić, učenik je drugog razreda Mješovite srednje škole i iznenada je obolio od teške bolesti. Nakon pojave prvih simptoma bolesti, Novad je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, i od tada je na odjelu psihijatrije. Doktori još uvijek ne mogu sa sigurnošću tvrditi o kojoj je bolesti riječ, te je za daljnje pretrage i liječenje potreban novac.

Novad Omerčić, dijete bez oba roditelja, živi sa starim didom i majkom.

Novadu je potrebna naša i vaša pomoć.

 

Na poziv za humanitarni koncert Vijeću učenika MSŠ „ Safet Krupić“ pozitivno su odgovorili svi pozvani bosanskokrupski muzičari pa će se humanitarnom kocertu tu noć pridružiti

 

-          Ermin Redžić – Bubi;

-          Emir Hasić;

-          Semir i Merso „ Bosk bend“;

-          MAK bend „ AKUSTIC“;

-          KUD „ Grmeč“;

-          Ahmed Bužimkić;

-          Jasko i Nedžad JAVNI NERED“;

-          Hana Klara Bratić;

-          Armin Sivić i Alen Komić;

-          Plesni klub „ HIPNOTIK“;

-          Husein Rekić i Ervin Gerzić

 

Akciju je podržao Općinski načelnik Armin Halitović, Centar za kulturu Bosanska Krupa, Policijska stanica Bosanska Krupa; JU Dom zdravlja Bosansa Krupa a medijski pokrovitelj cijelog projekta je Radio Bosanska Krupa i portal Krupljani.ba

 

Još jednom, „ VEČE ZA NOVADA“ u srijedu 27.03.2013. godine, velika sala Doma kulture sa početkom u 17 sati.

 

Cijena ulaznice tri konvertibilne marke a mogu se kupiti u Radiju Bosanska Krupa zatim u Pješačkoj zoni, na Trgu Alije Izetbegovića, kod autobusne stanice, Ispred spomen obilježja u Bosanskoj Otoci i u Mješovitoj srednjoj školi Safet Krupić

 

VU MSŠ „ Safet Krupić“

           

 

Radio Bosanska Krupa od 25.marta 2013.godine krenuo je sa novim načinom primanja poruka za vaše omiljene emisije „Vaše čestitke na Vašem radiju“ i „Folk magaza“. Ovakav način učešća u emisijama koristi većina medija a cijene po pozivu i poruci u program Radija Bosanska Krupa su minimalne.

Od 25.marta u program Radija Bosanska Krupa možete se javljati isključivo na broj telefona         094 293 010, sa cijenom 1,46 KM po pozivu koji ne može trajati duže od 2 minuta

Umjesto e-mail poruka za emisije „Vaše čestitke na Vašem radiju“ i „Folk magaza“ vaše poruke sada šaljete putem SMS-a na broj 091 510 101. Kljucna rijec je „RBK“ a broj sa cijenom 0,93KM je 091 510 101. Nacin slanja poruke je da prvo ukucate RBK velikim slovima zatim napravite razmak pa potom napišete tekst poruke.

Ovakav način javljanja u program vrijedi isključivo za slušaoce iz Bosne i Hercegovine sa brojeva od svih operatera a uskoro će SMS poruke u program Radija Bosanska Krupa po takodje vrlo povljnim cijenama moći slati i naši slušaoci iz Hrvatske ,Slovenije, Austrije, Njemačke, Holandije i Švedske.

Pisane čestitke i pozdrave koje donosite lično u prostorije Radija Bosanska Krupa a možete ih predati svaki radni dan od 08.00 do 15 sati naplaćuju se 1 konvertibilnu marku po čestitci u što je uključen i PDV.

Dakle od 25 .marta 2013.godine broj za program Radija Bosanska Krupa je 094 293 010 a broj za SMS-poruke sa ključnom riječi“RBK“ je 091 510 101.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 576 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda