BiHAMK: Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je dobra

Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je dobra, a i dalje upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu. Na putu Posušje-Blidinje-Jablanica, zbog snijega i vjetra, trenutno je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca. Na putu Ripač-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje-Plužine, pa vozače koji namjeravaju putovati u Crnu Goru molimo da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje.

Izvor: BiHAMK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2193 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa